Minecraft op school

Wilt u Minecraft Education als lesmethode gebruiken in de klas? Daar zullen uw leerlingen wel oren naar hebben. Maar ook voor leerkrachten kan de game uitkomst bieden. Op deze pagina geven we informatie over de licentie, de technische eisen en de interessante functionaliteiten van Minecraft Education.

Beginnen met Minecraft

Minecraft is per 1 januari 2019 toegevoegd aan het Microsoft-basispakket. Heeft uw organisatie een Office 365 tenant en de cloudbundel (voor medewerkers en leerlingen)? Dan kunt u aan de slag met Minecraft. De gebruikers die met Minecraft werken, moeten opgenomen zijn in de Azure AD en bekend zijn in de tenant.

Heeft u nog geen Office 365 tenant? Vraag dan de cloudbundel aan in onze webwinkel en volg de genoemde stappen om een tenant aan te maken en de licenties actief te krijgen. Ook goed om te weten: de game is niet in het Nederlands beschikbaar, enkel de Engelse versie.

Minecraft beschikbaar stellen aan gebruikers

De Minecraft-licentie kan op verschillende manieren aan gebruikers worden toegewezen. Dit kan een beheerder doen via de Microsoft store voor Onderwijs. Bekijk deze handleiding voor een uitleg daarover.

   

Handige functionaliteiten van Minecraft Education

De originele editie van Minecraft wordt al jarenlang gespeeld door kinderen van over de hele wereld en ook de Education versie begint meer een meer klaslokalen te veroveren. De nieuwe versie heeft dan ook tal van functionaliteiten die ideaal zijn voor gebruik in de klas. Denk aan speciale lespakketten waar leerkrachten gebruik van kunnen maken, maar ook is er een handige tutorial beschikbaar op de Minecraft Education website.

Lees hier het interview met Joop van der Velde over zijn ervaringen in de klas met Minecraft Education. Joop is leerkracht van groep 8 op basisschool de Librije.

Starten met Minecraft?

  • Iedere school met een Microsoft-overeenkomst en een Cloudbundel kan met Minecraft beginnen.
  • Voor het spel is minimaal Windows 10 of OS X nodig.
Dummy
Ik heb er een kereltje tussen zitten; hij staat normaal gesproken niet gelijk vooraan. Maar in dit soort situaties komt die jongen op een soort van voetstuk te staan, omdat hij dit gewoon heel erg goed kan. En daar groeit hij van, dat is heel leuk om te zien.
Joop van der Velde, leerkracht groep 8, basisschool de Librije