Het belang van updaten

Onlangs berichtten verschillende kranten dat veel organisaties in Nederland nog niet goed beschermd zijn tegen cybercrimes. Terwijl internetcriminaliteit groeit. Het beveiligen van apparaten in de organisatie is daarom enorm belangrijk. Microsoft heeft beveiliging hoog op de agenda staan en brengt daarom regelmatig (beveiligings)updates uit.

Onlangs is er een nieuwe Windows 10 update uitgerold (1803). Deze is verkrijgbaar in onze webwinkel. Door de updates uit te voeren, bent u beter beveiligd tegen internetcriminaliteit. We leggen u op deze pagina uit wat er is veranderd aan de frequentie van updates en waarom het belangrijk is een update uit te voeren.

Wat verandert er?
Waar Microsoft voorheen één keer per drie jaar een grote upgrade uitbracht, komt er nu twee keer per jaar een update uit. Dit doet Microsoft om sneller in te kunnen spelen op veranderingen in de digitale wereld en de beveiliging continue te verbeteren. Deze updates zorgen namelijk voor een betere beveiliging tegen internetcriminaliteit.

Het gevolg hiervan is dat versies sneller verlopen zijn en oudere versies na verloop van tijd geen (beveiligings)updates meer krijgen. Zorg er daarom voor dat pc's en laptops binnen uw organisatie tijdig en regelmatig geüpdatet worden om veilig te kunnen werken. Hieronder ziet u een overzicht van versies en de ondersteuningsperiode hierop.

 

                         


Welke versie heb ik?
Om te zien welke versie u zelf gebruikt, klikt met uw rechtermuisknop linksonder op het Windows-logo en gaat naar Systeem. Bij Editie en Versie ziet de versie die u nu heeft.

 

                                                                    

 

Netwerkbeheerder of bovenschoolse ICT'er
Heeft u een verouderde versie en is het onderhoud uitbesteed, bijvoorbeeld aan een netwerkbeheerder of bovenschoolse ICT-er? Bespreek dit dan met hen en zorg dan dat zij er tijdig mee aan de slag gaan.

 
Altijd de nieuwste versie
Wanneer u een basispakket heeft, kunt u te allen tijde updaten naar de nieuwste versies van Windows. De licenties in het basispakket zijn namelijk niet versie-gebonden. Via onze webwinkel zijn ook downloads beschikbaar voor zowel voor het besturingssysteem, als voor Office (Word, Excel, etc.). 
 

 

Dummy

Hoe verkrijg ik de nieuwste Windows 10 (1803) update?

  • U kunt de update éénmalig als download via onze webshop bestellen. U ontvangt dan een ISO-file.
  • Of u voert de update zelf via de Windows-updater uit.

Wat is een ISO-bestand?

Nadat u via APS IT-diensten de download besteld heeft, kunt u een ISO-file downloaden. 

Een .ISO-bestand is eigenlijk een exacte copy van de inhoud van de installatie CD of DVD. Op deze manier blijft de beveiliging van de installatie cd of dvd intact, die wordt namelijk ook mee overgenomen. Eigenlijk is het ISO-formaat een archief container, net zoals zip of rar.

Via het hulpprogramma Media Creation Tool kunt u de ISO-file op een USB-stick zetten, waarmee u de update op devices in uw instelling kunt installeren. Over het installeren van de update leest u op deze pagina meer

Wat is een service pack?

Zijn er al lange tijd geen updates gedaan, dan kunt u gebruikmaken van een Service Pack. Een service pack is een verzameling updates. Wanneer u uw Windows besturingssysteem netjes up-to-date houdt, is het niet noodzakelijk een service pack te installeren.

Service packs dienen alleen altijd geïnstalleerd te worden wanneer u uw besturingssysteem opnieuw installeert of herstelt vanaf een herstel-dvd of herstelpartitie op de harde schijf van uw computer. Op dat moment wordt namelijk het originele bij uw computer geleverde besturingssysteem opnieuw op uw computer geïnstalleerd. En uiteraard is dat besturingssysteem niet up-to-date.