Veilig e-mailen: hoe regel ik dat?

Hoe zorg ik ervoor dat e-mailen en het versturen van bestanden veilig gebeurt? Het is een vraag die momenteel leeft en dat is niet zo gek in het kader van de AVG. Het is natuurlijk goed om te weten dat u gevoelige informatie zoals een zorgdossier of notulen, veilig deelt.

Veilig mailen met Office 365

Uw mailbox is een verzameling van vertrouwelijke stukken. Office 365 biedt verschillende interessante functies die veilig e-mailen mogelijk maakt. Zo kunt u instellen dat al het e-mailverkeer standaard wordt beveiligd door encryptie (versleuteling). Daardoor kan alleen de ontvanger het bericht en eventuele bijlagen lezen. Mocht het onderschept worden, dan is het onleesbaar.

Het is bovendien mogelijk om in te stellen wat een ontvanger mag doen met e-mailberichten. Zo kunt u aangeven of een bericht doorgestuurd mag worden en ook of de ontvanger mag printen of niet. Ook kunt u hier specifiek instellen wat ontvangers met bijlagen mogen doen. Mag een bijlage bijvoorbeeld opgeslagen worden en hoe zit het met uitprinten?

Wanneer u een besmet bestand opent of per ongeluk klikt op een schadelijke link, kan uw computer besmet raken met ransomware. Ook hiertegen biedt Office 365 bescherming.

EM+S en ATP

Door Office 365 met Enterprise Mobility + Security (EM+S) en Advanced Threat Protection (ATP) te combineren, krijgt u een set aan beveiligingsfuncties tot uw beschikking. Hiermee kunt u e-mail en bestanden versleutelen, rechten toekennen en bescherming tegen ‘phishing’ mailtjes bieden.

Dummy
Meer informatie over bestellen

EM+S en ATP zijn kosteloos in onze webwinkel te bestellen. U dient wel te beschikken over een Microsoft-basispakket. Klik hier om ATP te bestellen en klik hier voor EM+S.

Tip: versleutel ook uw documentenbibliotheek

De documentenbibliotheken binnen Office 365 kunt u ook versleutelen. Zo worden bestanden standaard versleuteld. Dus ook als u wordt gehackt. Zo kunnen digitale inbrekers nooit de informatie bekijken die op Sharepoint heeft staan. Ze hebben immers niet de juiste sleutel.