Veilig e-mailen: hoe regel ik dat?

Hoe zorg ik ervoor dat e-mailen en het versturen van bestanden veilig gebeurt? Het is een vraag die momenteel leeft en dat is niet zo gek in het kader van de AVG. Het is natuurlijk goed om te weten dat u gevoelige informatie zoals een zorgdossier of notulen, veilig deelt.

Veilig mailen met Office 365

Uw mailbox is een verzameling van vertrouwelijke stukken. Office 365 biedt verschillende interessante functies die veilig e-mailen mogelijk maakt. Zo kan een beheerder instellen dat e-mailverkeer wordt beveiligd door encryptie (versleuteling). Daardoor kan alleen de ontvanger het bericht en eventuele bijlagen lezen. Mocht het onderschept worden, dan is het onleesbaar.

Als een beheerder dit instelt, zult u als gebruiker merken dat berichten automatisch versleuteld worden zodra er bijvoorbeeld een rekeningnummer of andere gevoelige informatie in het bericht staat.

Versleutelen, niet doorsturen of vertrouwelijk

In Outlook heeft u als gebruiker verschillende opties om e-mail veilig te versturen. Naast het versleutelen van berichten kunt u aangeven dat een bericht niet doorgestuurd of gekopieerd mag worden.

Als een bericht gestuurd wordt met de machtiging Vertrouwelijk of Zeer vertrouwelijk kan het bericht buiten de Office 365 omgeving niet gelezen kunnen worden. Uw collega's kunnen uw e-mail dan alleen intern bekijken, bewerken en beantwoorden.

Dummy
Meer informatie over bestellen

Bent u beheerder en wilt u aan de slag met veilig e-mailen? Door binnen Office 365 gebruik te maken van EM+S en ATP, krijgt u verschillende beveiligingsfuncties tot uw beschikking. Hiermee kunt u email versleutelen, rechten toekennen en het biedt bescherming tegen phishing. EM+S en ATP zijn onderdeel van de Cloudbundel, deze bundel bestelt u kosteloos als u beschikt over het Microsoft-basispakket. Klik hier voor de Cloudbundel.