Microsoft-overeenkomst 2018-2021

Er is een nieuwe Microsoft-overeenkomst voor het basisonderwijs gesloten voor een periode van vier jaar. Klik hier voor een uitgebreide toelichting en meer informatie over de verschillende producten in de basisovereenkomst.

Om de Microsoft basisovereenkomst te sluiten inclusief eventueel additionele producten dient u eerst uw jaaropgave 2018 te doen. Heeft u dit al gedaan? Dan kunt u de Microsoft basisovereenkomst opnieuw sluiten. 

Klik voor het sluiten van het Microsoft-contract en/of de jaaropgave 2018 op de button die voor u van toepassing is aan de rechterkant van deze pagina.

Klik op de button die op u van toepassing is:

Jaaropgave bestuur

Jaaropgave school

Waarom vier jaar?

Het basispakket biedt u veel technologie met, voor Microsoft begrippen, zeer hoge korting. Dat lukt alleen doordat we als het gehele Nederlandse onderwijs met Microsoft onderhandelen en omdat we bereid zijn ons voor langere tijd te binden. De prijs per medewerker blijft gelijk gedurende deze 4 jaar. Voor u heeft dit het voordeel dat u voor vier jaar verzekerd bent van hoge korting, maar u behoudt de flexibiliteit bij groei of krimp.

Waaruit bestaat het basispakket?

De basis van de overeenkomst is het Microsoft-basispakket. U moet het basispakket afnemen om ook servers of additionele producten te kunnen bestellen. Het Microsoft-basispakket dekt alle gebruik van essentiële Microsoft-technologie in het onderwijs af. U bepaalt zelf welke functionaliteit u wilt inzetten. Klik hier voor een compleet overzicht.

Waar kan ik de prijs per licentiejaar zien?

Bij de prijsberekening ziet u de prijs voor de gehele looptijd, dus voor vier jaar. Klikt u op het informatie (i) icoon, dan ziet u de prijs per licentiejaar. Schrik dus niet van de prijs bij de prijsberekening, dit is de prijs voor vier jaar.

Wat is de prijs van het basispakket per medewerker?

De prijs per medewerker kunt u terugvinden bovenaan deze pagina. U dient hiervoor wel in te loggen. Hier vindt u ook de uitleg over de prijsberekening en het te volgen stappenplan.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

U logt in op onze website met uw e-mailadres. Dit e-mailadres staat ook in de e-mail over de nieuwe Microsoft-overeenkomst onder het kopje 'Opnieuw sluiten van de Microsoft-overeenkomst'. Op de inlogpagina kunt u met dit e-mailadres een nieuw wachtwoord aanvragen.

Kan ik aantallen naar beneden aanpassen?

U mag uw aantallen eenmaal per jaar verlagen tijdens de jaaropgave, mits u niet onder de DUO-cijfers uitkomt. Wanneer u geen opgave bij DUO doet, mag het aantal niet lager zijn dan het aantal medewerkers dat een arbeidsovereenkomst heeft. Verhogen mag het hele jaar door.

Hoe worden de servicekosten berekend?

De servicekosten bedragen 6,5% van de licentiekosten. Servicekosten worden berekend over iedere bestelling. Bij het basispakket geldt echter een minimum van € 50,- en een maximum van € 500,- per instelling.

Zijn Chromebooks gelicentieerd?

Met het Basispakket beschikt u over de juiste licenties (server CAL, RDS CAL en VDA) die vaak nodig zijn bij het gebruik van Chromebooks in de school in combinatie met Microsoft-technologie.