Dag voor ICT'ers - Presentaties

•  Cloudarchitectuur
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Microsoft 365 biedt leerlingen en leerkrachten tal van mogelijkheden om veilig samen te leren en samen te werken. In deze presentatie bespreken we de samenhang in Microsoft 365: Office 365, Windows 10 en de Enterprise en Mobility suite. Vervolgens bekijken we hoe dit geheel functioneert als basis voor uw cloud infrastructuur in het onderwijs. 

•  Cloud zelf beheren of uitbesteden
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Microsoft 365 biedt verschillende producten en diensten die helpen het beheer van Office 365 en Windows 10 apparaten in goede banen te leiden. In deze presentatie worden cloud-beheerscenario’s uitgewerkt, waarbij we aandacht besteden aan organisaties die het beheer zelf uitvoeren, organisaties die het beheer uitbesteden aan dienstverleners en organisaties die deze twee combineren.

•  Governance
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Samen leren en werken met Office 365 vraagt een heldere rechtenstructuur en omgangsvormen. Door afspraken vast te leggen over autorisatie en authenticatie op basis van rollen en rechten zorgt u ervoor dat er effectief en efficiënt samengewerkt kan worden. Daarnaast wordt vaak veel data gedeeld, zowel intern als extern. Ook daarover moeten in het kader van de veiligheid afspraken gemaakt worden. In deze presentatie komen diverse aspecten van Governance aan bod die kunnen gelden als bouwstenen voor een Governance plan.

•  Handtekeningen verzamelen met Adobe Sign en Office 365
Presentatie gegeven door Albert Schot en Jan Ligtenberg, trainers en consultants bij APS IT-diensten
Adobe Sign is geïntegreerd in de Microsoft Office 365-apps. Hierdoor kunt u rechtstreeks vanuit oplossingen die u vaak gebruikt documenten laten ondertekenen, bijvoorbeeld door ouders. Ook is het eenvoudig om documenten die ondertekend moeten worden voor te bereiden, te verzenden en de status bij te houden. Dit kan onder meer in SharePoint, Outlook, Teams, Word en PowerPoint.

Ook heeft u de mogelijkheid geautomatiseerde workflows te maken om stappen voor ondertekening toe te voegen aan SharePoint-workflows. In deze presentatie laten we door middel van demo zien hoe u Adobe Sign gebruikt en inricht.

•  Mobile device management met Intune 
Presentatie gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Tijdens deze presentatie vertellen we u meer over Intune en wat u er precies mee kunt. Ook gaan we dieper in op het verschil tussen Intune en Intune for Education. Overige onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Hoe gaat u met Intune aan de slag (licenties en kennis)?
• Aan welke eisen moet Windows voldoen? 
• Waar moet u rekening mee houden als u Windows 10 devices wilt beheren voor school?

•  Veilig bestanden delen vanuit Office 365
Presentatie gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Bestanden in SharePoint, Teams en OneDrive, kunt u in Office 365 gemakkelijk delen, bijvoorbeeld via de mail. Maar is dat wel veilig? Tijdens deze sessie bespreken we welke stappen gebruikers en beheerders kunnen nemen om veiligheid op het gebied van bestanden delen te vergroten. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe kunnen Advanced Threat Protection en Azure Information Protection uw organisatie helpen veilig te mailen?
  • Hoe zet ik Advanced Threat Protection en Azure Information Protection aan in een Office 365 beheeromgeving?
  • Hoe kan ik documenten beveiligen in de Office cliënt?
  • Wat kan een gebruiker zelf doen om linkjes veilig te delen in Sharepoint en Onedrive?

•  Privacy en security in Windows 10 en Office 365
Presentatie gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Wat kan en mag ik verwachten van privacy en security als het gaat om Windows 10 en mijn Office 365 tenant? Daar gaat Albert Tielman op in tijdens deze presentatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • Wat ziet mijn school van mijn (Bring your own device) laptop?
  • De privacy instellingen van Windows 10.
  • Wat is bitlocker en is het AVG proof?
  • Wat kan en mag ik verwachten op het gebied van security en Office 365?
  • Security instellingen in Office 365.
  • Welke licenties heb ik nodig om de security in Office 365 goed in te stellen.

•  Inrichten en beheren van Azure AD Premium
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Azure AD premium (AADP) is de Identity Management oplossing van Microsoft en maakt onderdeel uit van de EM+S suite. AADP biedt veel mogelijkheden voor het beheer en gebruik van usernames en passwords. Tijdens deze sessie behandelen we de volgende punten:

•  Selfservice wachtwoord beheer: voorkom vragen van collega’s over vergeten wachtwoorden.
•  Single-Sign-On (SSO): wat zijn de mogelijkheden voor koppelingen met bijvoorbeeld Afas, ParnasSys, Magister of SOM.
•  Groepsbeleid instellen op Teams.
•  Azure Information Protection: extra beveiliging voor e-mail, SharePoint en OneDrive.
•  Rapportagemogelijkheden, gebruik en gebruikers.

•  SharePoint online: van klassiek naar modern
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Gebruikt u SharePoint al langere tijd? Dan is het misschien een goed moment om te upgraden. Er zijn namelijk veel nieuwe mogelijkheden aan SharePoint Online toegevoegd. Tijdens deze presentatie laten we zien hoe SharePoint overzet wordt van een klassieke indeling naar een moderne variant.

Wanneer uw portal bijgewerkt is naar de laatste standaarden, kunnen uw collega’s ook met hun smartphone gebruikmaken van SharePoint Online. Dankzij een Responsive design, is het type apparaat geen belemmering meer om het Intranet te benaderen. Ook bespreken we de moderne SharePoint online webparts en kijken we naar de nieuwe Hubsites.

•  Beheer Office 365
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten
Iedereen wil een veilige en stabiele Office 365 omgeving. Maar er worden continu functionaliteiten aan Office 365 toegevoegd en deze updates stellen eisen aan u als beheerder. Het doel is om te kiezen voor maximale vrijheid voor de eindgebruiker, met de juiste balans om chaos te voorkomen. 

Tijdens deze sessie kijken we naar de Roadmap van Microsoft en de valkuilen waar beheerders rekening mee moeten houden. Tijdens deze sessie gaan we in op het beheer van SharePoint, Skype en Teams. 

•  Verhaal van een schoolbestuur: Scholen managen vanuit de cloud
Presentatie gegeven door Danny Bergman, Hoofd Faciliteiten en ICT PCBO Apeldoorn
Steeds meer onderwijsinstellingen maken de overstap naar de cloud. Het voordeel van de cloud is dat de beheerslasten afnemen en dat er centraal eigenschap is op alle systemen in de scholen. Dit vraagt tegelijkertijd een andere manier van managen. Danny Bergman, Hoofd Faciliteiten en ICT bij stichting PCBO Apeldoorn, vertelt over de migratie van hun scholen naar de cloud, welke keuzes ze daarbij hebben gemaakt, hoe zij scholen de ruimte geven, maar tegelijkertijd centraal grip houden op ICT.  

•  Intune in het onderwijs
Presentatie gegeven door Ilja Franken, Bovenschoolse ICT-coördinator Stichting Xpect Primair 
Informatie volgt snel!

•  MOO in combinatie met Office 365
Presentatie gegeven door Jan Willem Voortman, accountmanager Heutink ICT en Lisa Harmsen, onderwijsconsulent Heutink ICT.
Tijdens de presentatie bespreken Jan Willem Voortman en Lisa Harmsen hoe Heutink de inrichting (provisioning) regelt van Office 365 omgevingen en welke zaken er daarbij automatisch gekoppeld worden. Hierdoor heeft een school slechts één punt van administratie. Daarnaast zal een deel van de sessie gebruik worden om het plan rondom invoering, adoptie en gebruikersbegeleiding toe te lichten.

•  Windows 10
Presentatie gegeven door Erik Radix, Technology Solutions Professional Windows 10, bij Microsoft
In deze presentatie worden de nieuwe features Windows Hello, Dynamic Lock, Take a test en Windows Autopilot gepresenteerd. Daarnaast legt Erik Radix de verschillen tussen Windows 10 Education en Enterprise uit. Ook komt de beveiligingsoplossing Windows Defender ATP en End of Support Windows 7 & Office 2010 aan de orde.  

•  ZuluConnect in combinatie met Office 365
Presentatie wordt gegeven door Micha van Ravenswaay, Sales Consultant de Rolf Groep 
Tijdens deze presentatie gaat Micha van Ravenswaay in op leren en werken met ZuluConnect als centraal hart voor input en output van gegevens en applicaties (SSO). Met het concept ‘Zorgeloos in de Cloud’ van De Rolf Groep in combinatie met Office 365, Intune en ZuluConnect worden Windows-machines en gebruikers beheerd en uitgerold. Tijdens de presentatie komt u te weten hoe de juiste koppeling met systemen verzorgd wordt en hoe zij omgaan met functionaliteiten die voorheen door een server verzorgd werden.

•  EDUGO in combinatie met Office 365
Deze presentatie wordt gegeven door Walewein Broeren, ICT-adviseur Onderwijs de Wal ICT