Dag voor ICT'ers - Workshops

•  OneNote in het onderwijs
Presentatie gegeven door Marien Zonneberg, trainer bij APS IT-diensten
OneNote wordt veel gebruikt voor het maken van aantekeningen. Maar er kan nog zoveel meer met OneNote: samenwerking met collega’s in een gedeeld notitieboek en lessen distribueren naar leerlingen. Tijdens deze sessie bespreken we de mogelijkheden van OneNote en gaan in op Klasnotitieblok. Met Klasnotitieblok kunt u eenvoudig opdrachten voor leerlingen klaarzetten en nakijken.

•   Video's in het onderwijs
Presentatie gegeven door Marien Zonneberg, trainer bij APS IT-diensten
Als leerkracht kan het interessant zijn om video’s te maken van bijvoorbeeld een eigen les in PowerPoint. Leerlingen kunnen vervolgens de uitleg als huiswerk of als weektaak bekijken. Dit kan bijvoorbeeld met Stream. Hiermee werkt u met video’s in uw eigen Office 365 omgeving. Een andere mogelijkheid is Flipgrid, hiermee kunnen leerlingen video-opdrachten maken. Denk bijvoorbeeld aan een taaloefening of het inzingen van een muziekopdracht.

•  Planner en To do
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer bij APS IT-diensten
In Office 365 kunt u gebruikmaken van twee handige tools voor takenlijstjes. Dit zijn To-do en Planner. Tijdens deze workshop gaan we met beide online applicaties aan de slag.

•  To-do is een hulpmiddel om overzichtelijke takenlijstjes te maken. U kunt meerdere lijsten maken, taken afstrepen en lijstjes delen met collega’s.
  Werkt u aan grotere en complexere projecten? Dan is Planner een goede optie. Met Planner kunt u bijvoorbeeld taken toewijzen, gemakkelijk samen aan bestanden werken en gesprekken voeren.

•  Samenwerken en professionaliseren met Teams
Presentatie gegeven door Marien Zonneberg, trainer bij APS IT-diensten
Teams biedt één centrale plek waar u met collega’s en leerlingen overzichtelijk kunt samenwerken. Alle zaken die u nodig hebt voor de les, heeft u met Teams bij de hand: klasnotitieblokken uit OneNote, relevante content zoals filmpjes, links naar websites voor opdrachten en de Office-apps. Teams kan ook de samenwerking met collega’s ondersteunen. Een team van leerkrachten kan bijvoorbeeld lesmateriaal delen, de notulen rondsturen en op datzelfde kanaal gelijk de discussie over de laatste vergadering voortzetten. 

Tijdens de workshop bespreken we verschillende voorbeelden van werkende Teams en vervolgens gaan met elkaar aan de slag in onze demo-omgeving.

•  Werk samen en slimmer met Forms
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer bij APS IT-diensten
Met Forms in Office 365 kunt u op een eenvoudige wijze informatie ophalen bij externen. Zo maakt u gemakkelijk een vragenlijstje voor ouders, maar Forms kan ook gebruikt worden om een toets te maken. Met praktijkvoorbeelden gaat iedereen tijdens deze workshop aan de slag om zelf een Form te maken. Ook bespreken we waar u Forms allemaal voor kunt gebruiken.

Processen in Office 365 automatiseren met Flow
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer bij APS IT-diensten
Met Microsoft Flow is het mogelijk om processen binnen Office 365 te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan een bevestigingsmail na het indienen van een antwoord via Microsoft Forms. Maar het is ook mogelijk de antwoorden van een Forms-formulier automatisch vast te leggen in een SharePoint-lijst. 

Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan deze scenario’s en gaan we zelf aan de slag om een Flow aan te maken.