Home

Microsoft Advanced Threat Protection Education

Office 365 Advanced Threat Protection (Office 365 ATP) behoort eigenlijk tot de A5-producten, maar maakt ook deel uit van onze basis cloudbundel. Het is een belangrijke licentie als je medewerkers gebruikmaken van een mailbox en in- of extern bestanden delen.

Met Office 365 ATP kun je e-mails, bestanden en Microsoft 365 toepassingen realtime beschermen tegen aanvallen van buitenaf. ATP scant bijvoorbeeld e-mailbijlagen en URL’s, beschermt tegen phishing, maar checkt ook op malware en SPAM. 

Hoe werkt het? 

Office 365 ATP werkt op basis van beleidsregels. Met deze beleidsregels geef je aan wat er moet gebeuren, bijvoorbeeld de toegang blokkeren of liever eerst een specifieke beheerder waarschuwen die het kan onderzoeken.  

Zonder beleidsregels doet ATP nog niets en herkent hij enkel dat er malafide e-mails of documenten rondgaan. Als beheerder kun je niet zien welke e-mails, bestanden of links er verstuurd worden naar je gebruikers. Dat betekent ook dat je medewerkers dus ook niet kunt waarschuwen wanneer het gaat om linkjes, bijlagen of documenten die je niet vertrouwt. Dat is waar Office 365 ATP zijn werk doet. 

Aan de slag? 

Hoe je dit product precies gebruikt, vind je in onze handleidingen onder het kopje ‘Office 365 Advanced Thread Protection (Office 365 ATP)’. 

Je kunt Office365 ATP vinden in het Microsoft 365 Beveiligings- en Compliance center onder bedreigingsbeheer en beleid. 

Wat kun je met Office 365 ATP? 

 • Bescherming tegen schadelijke bijlagen 
  De functie ‘veilige bijlagen met ATP’ zorgt ervoor dat schadelijke bijlagen geen kwaad kunnen. Indien een bericht of bijlage een geverifieerd virus of malware bevat, wordt het bericht doorgestuurd naar een Sandbox, dit is een speciale en geïsoleerde virtuele omgeving. Hier wordt een analyse uitgevoerd om malware en virussen te detecteren.  
 • Schadelijke links 
  Dagelijks ontstaat er nieuwe malware. De functie ‘veilige koppelingen met ATP’ zorgt ervoor dat schadelijke koppelingen (URL’s) geen kans krijgen. ATP scant binnenkomende URL’s op verdachte en onveilige verwijzingen. Wanneer het een verdachte link blijkt, wordt deze herschreven. Zodra je op de link klikt, word je doorverwezen naar een pagina van Office 365 met uitleg. 
 • Bescherming tegen nepmails 
  Met phishing proberen criminelen gebruikers (via e-mail) naar een valse website te lokken. Daar stelen ze vervolgens (inlog)gegevens of geld. Met ATP antiphising kun je voorkomen dat jouw medewerkers hiermee geconfronteerd worden omdat Office 365 ATP deze voor je controleert. 
 • Anti-spam en malware bescherming 
  Met de anti-spam en antimalware functies van Office 365 ATP zorg je dat er geen grote hoeveelheid e-mails verstuurd worden naar mensen binnen jullie organisatie die hier niet om gevraagd hebben. Ook zorgt dit programma dat er bescherming is tegen schadelijke of kwaadaardige software zoals virussen. 
 • Rapportages voor inzicht 
  ATP biedt uitgebreide rapportages met de mogelijkheid te achterhalen welke onveilige links zijn aangeklikt, welke schadelijke inhoud of bijlagen er zijn geïdentificeerd en zijn geblokkeerd en welke machines geïnfecteerd zijn, of doelwit zijn geweest van aanvallen. 

Integratie met andere producten 

Office 365 ATP werkt tevens goed samen met vele andere apps, denk aan Teams, SharePoint en Exchange, maar ook met de krachtige functies van ‘Microsoft Defender Advanced Threat Protection'.

Wanneer je meer wil weten over Office 365 ATP kijk dan hier

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl