Nieuws

Op bezoek bij de winnaars van de Minecraft-wedstrijd

Op 24 juni stroomde onze mailbox vol: dat was namelijk de deadline van de Minecraft-wedstrijd! Ontzettend veel klassen hebben vol overgave meegedaan met de wedstrijd en prachtige bouwwerken gemaakt in Minecraft. Vervolgens heeft onze jury twee winnaars geselecteerd. In dit artikel lees je een verslag van ons bezoek aan deze winnaars.

De eerste plaats

Groep 8 van basisschool Maria in Erp heeft de Minecraft-wedstrijd gewonnen. Erg trots vertellen de leerlingen hoe leuk het was om een duurzame school in Minecraft te bouwen. De wedstrijd viel ook nog tegelijk met het thema duurzaamheid op school. Hierdoor werden de lessen over duurzaamheid in de klas direct vertaald naar de Minecraft-school en zo ging het thema echt leven.

Met Gijs en Thom als de twee aanjagers in de groep van juf Susan, werd een school gebouwd. Het gebouw bevat een rustgevend aquarium met vissen, een slim waterzuiveringssysteem en zonnepanelen. Buiten is er een bijenparadijs, een boomhut, een moestuin en zijn er trampolines. Een zwembad vangt regenwater op voor het waterzuiveringssysteem. Maar het heet niets voor niets een zwembad, de leerlingen kunnen er in zwemmen. Lekker tussen de vissen.

De tweede plaats

De CBS Prinses Maximaschool in Berkel en Rodenrijs heeft met haar Plusklas (13 kinderen uit de combigroep 6/8) de tweede plaats behaald. De leerlingen hebben zich tijdens de opdracht verdeeld in een technische groep en een creatieve groep. In hun bouwwerk stonden zonnepanelen op het dak, maar ook zagen we windmolens om elektriciteit op te wekken en een bloementuin met bijen. Wanneer de creatieveling bedachten dat de vloerverwarming van lava moest zijn, dan riep de technische groep: breng dan wel een isolatielaagje aan, anders kan je de temperatuur niet regelen. Een mooi voorbeeld van effectief samenwerken!

Andreas Cornelisse is de ICT-coördinator van de school. Hij houdt zich bezig met 21ste -eeuwse vaardigheden en is dol op ‘game based’ leren. Minecraft sluit daar erg goed bij aan. Hij is inmiddels redelijk bekend met het spel, maar hij merkt dat hij nog steeds kan leren van de leerlingen. “Er zijn leerlingen die fantastische creatieve oplossingen bedenken en dit werkt ontzettend stimulerend voor andere klassen en zelfs andere scholen binnen het bestuur. Als leerkracht moet je de houding hebben: we leren samen. Dat werkt het beste."

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl