Starten met Office 365

Wat is Office 365?

Wanneer u met Office 365 werkt, dan maakt u gebruik van de zogenoemde cloudomgeving. Dit betekent dat de software niet lokaal op uw computer geïnstalleerd is. In plaats daarvan logt u in op een webpagina en zo krijgt u toegang tot de cloud. Vanuit de cloud werkt u met Microsoft-applicaties om bijvoorbeeld te mailen en in SharePoint documenten op te slaan.

De voordelen van Office 365

  • Met een wifi-verbinding hebben medewerkers altijd en overal toegang tot e-mail en documenten.
  • De organisatie kan kosten besparen, doordat een fysieke (exchange)server niet meer nodig is.
  • Documenten worden centraal opgeslagen, zodat iedereen toegang heeft tot de meest actuele versie.
  • Software-updates worden automatisch in de cloud gedaan; daar heeft een beheerder geen omkijken naar.
  • U voldoet met Office 365 aan de geldende AVG regelgeving.

Starten met Office 365?

Om te beginnen met Office 365 moet u een omgeving aanmaken en deze vervolgens inrichten en beheren. Zo moeten er gebruikers aangemaakt worden, licenties toegewezen en een beveiligingsbeleid ingesteld worden. Ook dient u gegevens bij ons aan te leveren voor de registratie bij Microsoft.

De stappen

Heeft u een Microsoft Basispakket, dan kunt u via onze webwinkel een bestelling plaatsen voor de Microsoft Basis Cloudbundel (alle medewerkers). Office 365 behoort tot deze cloudbudel. Na uw bestelling ontvangt u een mail met vervolgstappen en een link naar een aanvraagformulier voor een enrollment. Dit is een registratie bij Microsoft, waardoor u een enrollment nummer krijgt. Met dat nummer kunnen wij bestellingen bij Microsoft voor u doen. Vanuit Microsoft ontvangt u vervolgens verschillende e-mails om ook een registratie voor het Volume Licensing Service Center (VLSC) te doen. Dit is een administratieve portal waar u uw gegevens terug kunt vinden.

Ondersteuning bij de overstap naar Office 365

We hebben handleidingen gemaakt om u te ondersteunen bij het opstarten en inrichten van uw cloudomgeving. Zie hiervoor de Microsoft handleidingenpagina.

Wilt u meer weten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de cloud voor het onderwijs? Wij organiseren trainingen voor beheerders die ervoor zorgen dat u optimaal gebruikmaakt van Office 365. Ook kunt u ook kiezen voor de hulp van een consultant. Bekijk daarvoor deze pagina. 

 


Ik wil aan de slag »

Bent u al in het bezit van het Microsoft-basispakket, dan kunt u kosteloos de cloudbundel aanvragen. Deze bundel bestaat uit alle online producten uit het Microsoft-basispakket, waaronder Office 365 en verschillende beveiligingsproducten. 

Office 365 aanvragen

Dummy
De fabels over de cloud

We horen vaak misvattingen over het werken in de cloud. We bespreken de 8 veelgehoorde mythes.

Mythe 1: Office 365 bestaat alleen uit Office-programma's in de cloud en ik kan het alleen online gebruiken.
Antwoord: Office 365 is een pakket met cloud gebaseerde diensten die de Office-toepassingen kan bevatten die u al kent en gebruikt, waaronder Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Deze programma's kunt u gewoon installeren, maar ook offline gebruiken. 

Bekijk hier de andere 7 mythes »