Home

Microsoft Office 365

Wat is Office 365?

Wanneer je met Microsoft 365 werkt, maken medewerkers gebruik van een Office 365 omgeving. Zij loggen in op een webpagina en krijgen zo toegang tot allerlei Microsoft-applicaties in de cloud. Sommige applicaties beschikken ook over een desktopversie, dat zijn de onderdelen van Office 365 ProPlus. Daarmee kun je ook zonder internetverbinding in programma’s zoals Word of PowerPoint werken.

Wat kun je met Office 365:

 • Outlook: voor e-mailen en het bijhouden van je agenda; 
 • OneDrive: voor het veilig opslaan van gegevens, eigenlijk een persoonlijke USB-stick;
 • SharePoint: dit is een gezamenlijke harde schijf waar gebruikers bestanden op kunnen plaatsen zodat je veilig samenwerkt met alleen bevoegde personen;
 • Office-producten: denk aan de tekstverwerker Word of PowerPoint voor het maken van presentaties;
 • Forms: voor het maken van toetsen voor de klas;
 • OneNote: dit is je notitie- of klassenboek;
 • Teams: werk efficiënt samen met je collega’s in Teams. Het bevat een chat-functie, bel-mogelijkheden en een gezamenlijke opslaglocatie.

Stap voor stap aan de slag met Office 365

Heb je een Microsoft-basispakket? Dan kun je kosteloos de Microsoft Basis Cloudbundel bestellen in onze webwinkel. Nadat je de cloudbundel besteld hebt, maak je een omgeving aan (dit is je tenant). Om je tenant in te richten maak je gebruikers aan, wijs je licenties toe en stel je een beveiligingsbeleid in. Ook moet je gegevens bij ons aanleveren voor de registratie bij Microsoft. Om je hiermee stap voor stap te helpen, hebben we handleidingen gemaakt. Deze vind je hier.

De voordelen van Office 365

 • Met een wifi-verbinding hebben medewerkers altijd en overal toegang tot e-mail en documenten.
 • Binnen Office 365 werkt alles perfect met elkaar samen. Een bestand in Teams kan bijvoorbeeld direct geopend worden in Word of een bijlage in de e-mail sla je direct op in je OneDrive. 
 • Een beheerder kan vanuit de cloud apparaten beheren. Hierdoor bepaal je als organisatie wat gebruikers met schooldata mogen en kunnen.
 • Scholen besparen doordat een fysieke (exchange)server niet meer nodig is.
 • Feature-updates worden automatisch in de cloud gedaan (denk aan nieuwe functionaliteiten in bijvoorbeeld Word of PowerPoint) en kunnen direct gebruikt worden.
 • Je voldoet met Office 365 aan de AVG.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de cloud voor het onderwijs? Bekijk dan onze trainingen voor beheerders. Heb je ondersteuning of advies nodig?Onze consultants kunnen je adviseren of inrichtingstaken van je overnemen.

De feiten over de cloud en Office 365 bekijken

We willen graag de meest gehoorde misvattingen over het werken in de cloud rechtzetten.

MYTHE 1: Office 365 bestaat alleen uit Office-programma's in de cloud en ik kan het alleen online gebruiken.
FEIT: Office 365 is een pakket met cloud gebaseerde diensten die de Office-toepassingen kan bevatten die u al kent en gebruikt, waaronder Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Deze programma's kunt u gewoon installeren en ook offline gebruiken. 

Bekijk de andere 8 mythen >>


Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl