Ondersteuning en Advies

Veilig mailen met Microsoft 365

De meeste datalekken ontstaan door menselijke fouten. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail die doorgestuurd wordt aan een verkeerde ontvanger. Er zijn verschillende mogelijkheden die helpen dit te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld documenten en e-mails beveiligen door deze te labelen. Gevoelige data geef je dan een label mee waardoor het bestand niet doorgestuurd mag worden en enkel intern bekeken mag worden. Dit helpt je te voldoen aan de AVG en verkleint de kans op een datalek. 

Met de Microsoft-cloudbundelbeschik je over Azure Information Protection (ook wel AIP). Hiermeebeveilig je documenten en e-mailberichten door deze te classificeren en labels toe te passen.

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn van AIP schreven we deze whitepaper. We benoemen de verschillende labels die je kunt gebruiken en je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden van veilig mailen met Microsoft 365. 

Stap-voor-stap zelf aan de slag met veilig mailen

Naast deze whitepaper schreven we ook een praktische handleiding over het implementeren van AIP. Hiermee kun je direct zelf aan de slag. Kom je er niet uit, maar wil je de implementatie wel zelf doen? Dan raden we onze trainingVertrouwelijke data beveiligen en veilig delen aan. 

Heb je ondersteuning of advies nodig?

Het is ook mogelijk om dit uit te bestedenOnze consultants kunnen je adviseren of de inrichtingstaken van je overnemen.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl