Onze geschiedenis

APS IT-diensten is in 1994 opgericht door de Stichting Algemeen Pedagogisch Studiecentrum. Ook wel bekend als ‘het APS’. Het APS was, in de persoon van Nico van Tricht, eind jaren 80 en begin jaren 90 nauw betrokken bij het PRINT/Comenius-project. Dit project, gestart door de overheid, had als doel ICT in het onderwijs te introduceren. Scholen kregen computers met geïnstalleerde software inclusief een jaar lang begeleiding. Nadat dit project afliep, ontstond de vraag naar nieuwe versies van software. Software die in de winkel onbetaalbaar was voor scholen. Vanuit die vraag ontstond APS IT-diensten.

In 1994 startte APS IT-diensten daarom met het aanbieden van licentieovereenkomsten aan basisscholen. Samen met SURFdiensten (tegenwoordig SURFmarket) en SLBdiensten onderhandelden we namens het hele onderwijs met leveranciers, waardoor het mogelijk werd om tegen gunstige voorwaarden software aan te bieden. Zo hebben we scholen veel geld bespaard. 

Van 300 scholen naar bijna het hele onderwijs
Door de standaardisatie en het toegankelijk maken van hoogwaardige technologie hebben we een positieve bijdrage geleverd aan de digitalisering van het onderwijs. APS IT-diensten begon klein, met drie leveranciers: WordPerfect, destijds de grootste software aanbieder voor scholen, Microsoft en Novell. Nu zijn dat er meer dan 50. We begonnen met ongeveer 300 basisscholen in het eerste contract; nu maken bijna alle scholen in het basis- en speciaal onderwijs gebruik van onze diensten. 

Studiereizen, trainingen en consultancy
Om scholen het maximale uit de technologie te laten halen, hebben we na een paar jaar ondersteunende dienstverlening geïntroduceerd. Zo bieden we ook vandaag nog informatiebijeenkomsten en studiereizen aan ter inspiratie. Ook geven we training ter bevordering van de vaardigheden van ICT-ers en leerkrachten en bieden we consultancy en advies op maat aan voor goede implementatie van ICT in scholen. Na 25 jaar het vertrouwen te hebben gekregen van scholen en leveranciers werken we er hard aan dat ook de komende 25 jaar waar te maken.

Dit zijn wij

Erkend belangenbehartiger voor 98% van het primair onderwijs

  • Biedt voordelige licenties en programmatuur
  • Legt verbindingen tussen ICT en praktijk
  • Levert advies op maat