Webinar

Gratis webinar: de zin van wachtwoordmanagement

Een goed wachtwoordbeleid is van groot belang voor de veiligheid van je gegevens. Sterker nog: het is een belangrijke bouwsteen in je IBP-beleid en helpt je te voldoen aan het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy. Tijdens dit webinar leer je hoe wachtwoordmanager LastPass het makkelijker maakt om een sterk wachtwoordbeleid in te voeren binnen de school of stichting. Schrijf je nu gratis in!

Wat komt er deze bijeenkomst aan bod?

 • Leer hoe je met een sterk wachtwoordbeleid kunt voldoen aan het normenkader
 • Maak kennis met de mogelijkheden van LastPass
 • Verhoog de bewustwording rondom privacy

Je geeft collega’s vast weleens tips over veilig wachtwoordgebruik. Maar je hebt hier niet altijd controle over. Met een goed wachtwoordbeleid weet je zeker dat de medewerkers binnen je school of stichting veilige wachtwoorden gebruiken. Zo verklein je de kans dat buitenstaanders toegang krijgen tot jullie netwerk of persoonsgegevens. De wet verplicht je zelfs om persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Tijdens het webinar bespreekt Tonny Plas (Privacy op School) het belang van wachtwoordmanagement en hoe je met een sterk beleid kunt voldoen aan het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy. Daarnaast vertelt Menno Smidts (APS IT-diensten) waarom LastPass een goede en veilige oplossing is voor onderwijsinstellingen. Zo is onlangs de beveiliging van LastPass nog éxtra aangescherpt. 

Als laatste krijg je een demonstratie van Peter van Zeist (LastPass). Hij laat niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de mogelijkheden van de wachtwoordmanager zien. De tool verzint veilige wachtwoorden, slaat deze betrouwbaar op én vult ze automatisch in bij het inloggen. Zo kunnen medewerkers eenvoudig veilige wachtwoorden generen en dat verhoogt de bewustwording rondom privacy.

Er is uiteraard genoeg ruimte om vragen te stellen!

Voor wie?

Het webinar is interessant voor (bovenschoolse) ICT'ers, functionarissen gegevensbescherming en privacy officers.

Webinar in het kort

 • Volgende webinar
  vrijdag 16 juni
 • Duur
  van 10.30 tot 11.15 uur
 • Niveau
  Basis
 • Prijs
  Gratis

Aanmelden

Schrijf je in - Gratis webinar: de zin van wachtwoordmanagement

 1. 16 juni 2023

  van 10.30 tot 11.15 uur Online

Waar en wanneer kan ik deze bijeenkomst volgen?

Links zie je waar en wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Volg je liever samen met je school of bestuur een op maat gemaakte training over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een training op maat.