Professionaliseringsdag voor ICT'ers - Presentaties

•  NOG MEER BEVEILIGING MET MICROSOFT 365 A5 SECURITY EN COMPLIANCY
Presentatie gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In de Cloudbundel van APS IT-diensten zitten verschillende compliance en beveiligingsproducten. Microsoft 365 A5 Security en Microsoft 365 A5 Compliancy zijn add-ons voor deze Cloudbundel. In deze presentatie wordt uitgelegd welke onderdelen er in deze A5-bundels zitten en wat de toegevoegde waarde is voor de dagelijkse praktijk. We bespreken onder andere Advanced Data Governance, Azure Information Protection Plan en Windows Defender Advanced Threat Protection.

Direct inschrijven >

•  VEILIG BESTANDEN DELEN MET MICROSOFT 365 (ATP, DLP en AIP)
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft 365 biedt verschillende beveiligingsonderdelen. Denk aan veilig mailen, het scannen van bijlages en linkjes, het versleutelen van e-mailberichten of het labelen van documenten met een bepaald beveiligingsniveau. U kunt als beheerder zelf veel zaken instellen. Tijdens deze presentatie  staan we kort stil bij de verschillende onderdelen en vervolgens hoort u hoe u deze opties in de praktijk kunt inzetten. 

Direct inschrijven >

•  MICROSOFT 2020: ROADMAP OP BASIS VAN IGNITE
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Tijdens deze sessie worden de highlights van de Ignite besproken en gedeeld. U krijgt hiermee een goed beeld waar de Microsoft 365 roadmap van vernieuwingen het komende jaar uit zal bestaan.

Direct inschrijven >

•  MOBILE DEVICE MANAGEMENT MET INTUNE
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Er komen steeds meer apparaten de school in en deze moeten goed worden beheerd. Een onderdeel van het Microsoft-basispakket is Intune, hiermee beheert u apparaten binnen het schoolnetwerk via de cloud. Zo houdt u de regie over uw hardware en kunt u deze zelf eenvoudig beheren.

Tijdens deze presentatie worden de verschillende onderdelen van Intune belicht. U krijgt inzicht in hoe de onderdelen werken en in een onderwijsorganisatie kunnen worden ingezet. 

Direct inschrijven >

•  INRICHTEN EN BEHEREN VAN AZURE AD PREMIUM
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Azure AD premium is de Identity Management oplossing van Microsoft die mogelijkheden biedt voor beheer en gebruik van usernames en passwords. Tijdens deze presentatie hoort u hier meer over en behandelen we o.a. selfservice wachtwoord beheer en single-sign-on. 

Direct inschrijven >

•  BEHEER MICROSOFT 365
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Een vernieuwd Microsoft 365 beheercentrum biedt beheerders de mogelijkheid om alle beheerstaken uit te voeren m.b.t. Office, samenwerken, eenvoudig integreren en privacy en security. In deze presentatie zal de focus liggen op het beheren van Exchange (mail omgeving), OneDrive en SharePoint & Microsoft Teams (samenwerken). Globaal zal er aandacht zijn voor Intune in combinatie met het privacy en securitycentrum. 

Direct inschrijven >

•  AZURE FUNDAMENTALS
Presentatie gegeven door Albert Jan Schot,CTO bij Mavention

Microsoft Azure neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen Microsoft 365 en heeft raakvlakken met Office (creativiteit), samenwerken (OneDrive/ SharePoint / Microsoft Teams), eenvoudig integreren (Intune) en privacy en security. Tijdens de presentatie doet u kennis op om de functionaliteiten van Microsoft Azure te kunnen beoordelen vanuit een rol als beheerder, ontwikkelaar of database beheerder. Daarnaast krijgt u een uitgebreide introductie van de principes van Cloud computing en hoe deze geïmplementeerd zijn in Microsoft Azure. Verder leert u hoe u een basis Azure infrastructuur implementeert, bestaande uit virtuele netwerken en -opslag.

Direct inschrijven >

•  MICROSOFT 365 GOVERNANCE
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft 365 biedt veel functionaliteiten op het gebied van creativiteit, samenwerken, eenvoudig integreren en privacy en security. Het is belangrijk afspraken te maken over het gebruik van al deze functionaliteiten om eenvoudig en vellig te leren en werken. Tijdens de presentatie doet u kennis en vaardigheden op en krijgt u bovendien advies hoe u een verantwoord Governance plan samenstelt waarin aspecten als rollen en rechten, trainingen, adoptie en implementatie op een verantwoorde manier gerealiseerd zijn.

Direct inschrijven >

•  CLOUD ZELF BEHEREN OF UITBESTEDEN
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft 365 biedt verschillende producten die helpen het beheer van Office 365 en Windows 10 apparaten in goede banen te leiden. Het is essentieel om goed na te denken over het beheer van uw Microsoft 365 tenant. De presentatie geeft kennis, vaardigheden en advies om regie op de Cloud helder te krijgen en hoe u deze kunt beheren. Aan de hand van voorbeelden en modellen komen aspecten aan bod als het uitbesteden van beheer, het zelf doen of het zoeken van vormen van samenwerking. 

Direct inschrijven >

•  HET BEHEREN VAN MICROSOFT TEAMS
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft Teams in het onderwijs is een interessante hub voor samen werken en leren. Tijdens deze presentatie krijgt u demonstraties die inzicht geven in hoe Microsoft Teams toepasbaar, beheersbaar, veilig te realiseren en in te richten is binnen het onderwijs. 

Direct inschrijven >

•  SUCCESVOL IMPLEMENTEREN VAN MICROSOFT 365 IN HET ONDERWIJS
Presentatie gegeven door Albert Schot, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft 365 actief en tevreden gebruiken vraagt om een verantwoorde en evenwichtige adoptie en implementatie. Aan de hand van functionaliteiten en succesfactoren kan een adoptiegids helpen om Microsoft 365 effectief en efficiënt te implementeren.

Direct inschrijven >

•  WINDOWS APPARAATBEHEER MET INTUNE: DE ZOEKTOCHT NAAR EEN MOBILE DEVICE MANAGEMENT
Presentatie gegeven door Istvan Lahpor, bovenschoolse ICT'er bij Stichting Openbaar Onderwijs Marenland

Stichting Openbaar Onderwijs Marenland had al lang een wens om meer regie te krijgen op de aanschaf en het gebruik van computers. In deze presentatie worden de deelnemers meegenomen in hun zoektocht naar de regie op beheer van apparaten. Door interactieve werkvormen toe te passen en een live uitrol van een device te laten zien krijgt u een goed beeld wat de werkzaamheden van de ICT’ers van de toekomst zijn binnen hun organisatie.

Direct inschrijven >

•  MET DE KLAS EN TEAM SAMEN WERKEN EN LEREN IN MICROSOFT TEAMS
Presentatie gegeven door Wilco Willemse, leerkracht en onderwijskundig ICT-specialist bij PCOB De Canadas & De Peppels

Microsoft Teams kent vele mogelijkheden om hedendaagse werkzaamheden leuker en eenvoudiger te maken.  Wilco Willemse laat zien hoe zij samenwerken binnen Microsoft Teams in de klas en in de organisatie. U krijgt inspiratie en voorbeelden om zelf aan de slag te gaan met Microsoft Teams.  

Direct inschrijven >

•  MICROSOFT 365 LICENTIES: EEN HELDER OVERZICHT
Presentatie gegeven door Jeslyn Hardeveld, Microsoft cloud specialist bij APS IT-diensten

De afgelopen jaren zijn er door Microsoft veel nieuwe diensten voor het onderwijs ontwikkeld die samenkomen in Microsoft 365. Maar wat zit er eigenlijk in Microsoft 365 A3 en wat houdt A5 in? Wat bieden de afzonderlijke licenties en waar moet u als ICT’er opletten bij het in gebruik nemen van deze licenties? In deze presentatie komt dit uitgebreid aan de orde zodat u een goed overzicht krijgt van de Microsoft 365 licenties.

Direct inschrijven >

 

•  MULTIPLATFORM DEVICEBEHEER EN CLASSROOM MANAGEMENT
Deze presentatie wordt gegeven door Marcel van der Veldt en Jan Willem Voortman

Met JimmyControl is het mogelijk om vanuit een dashboard alle Windows, Apple en Chrome apparaten te beheren. Van functioneel apparaatbeheer tot classroom management en meekijken met leerlingen. JimmyControl werkt cross-platform, waardoor leerkrachten en ICT’ers altijd het overzicht hebben over alle apparaten van leerlingen vanuit één eenvoudig dashboard. HEUTINK ICT laat zien hoe u met Jimmy Control overzicht kunt krijgen en welke mogelijkheden er zijn om verschillende zaken in te stellen.

Direct inschrijven >

•  MILOO IN COMBINATIE MET MICROSOFT 365
Presentatie gegeven door Ruud Koopman, Commercieel Directeur bij Skool

Tijdens deze presentatie komt u meer te weten over Miloo, de digitale leer- en werkomgeving van Skool. Met de Microsoft 365 integratie kan je met Miloo als leerkracht en leerling altijd bij je documenten vanaf elke locatie waardoor samenwerken en gepersonaliseerd leren makkelijker wordt. Ook zijn Basispoort en Entreenet opgenomen in Miloo. Tevens hoort u hoe Skool scholen ontlast met Miloo en de Microsoft 365 cloud. 

Direct inschrijven >

HOE NEEMT U UW COLLEGA’S ENTHOUSIAST MEE IN OFFICE 365?
Presentatie gegeven door Micha van Ravenswaay en Jeroen Rougoor van de Rolf Groep

Wilt u dat uw collega’s ook de vele mogelijkheden van Office 365 gaan ontdekken en gebruiken? Ze kennen vast al de standaard Office-producten zoals Word, Excel en PowerPoint, maar Office 365 heeft meer toepassingen die jullie samen productiever kunnen laten werken. Dit kan alleen als uw collega’s ook geïnspireerd zijn en begrijpen wanneer, waar en hoe ze die moeten inzetten. Tijdens deze presentatie komt u te weten hoe u uw collega’s enthousiast kan maken voor Office 365.

Direct inschrijven >

Dummy