Professionaliseringsdag voor ICT'ers - Workshops

•   TEAMS IN DE KLAS
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, trainer bij APS IT-diensten

Teams is handig in de klas om leerlingen opdrachten te laten maken en te laten inleveren. Tijdens deze workshop bekijken we de mogelijkheden en gaan we actief aan de slag. Ook gaan we in gesprek hoe u Teams het beste kunt inzetten in de klas. 

Direct inschrijven >

•   ONDERWIJSGEREEDSCHAPPEN IN OFFICE 365
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, trainer bij APS IT-diensten

Met Microsoft 365 heeft u tal van mogelijkheden om zelf creatief aan de slag te gaan én om met leerlingen op creatieve wijze samen te werken. U gaat zelf ontdekken hoe met Sway, Forms, OneNote, FlipGrid, de Windows Foto-app en Skype (allen via Teams te benaderen) kan werken aan de 21ste eeuwse vaardigheden bij leerlingen. 

Direct inschrijven >

•  SAMENWERKEN EN PROFESSIONALISEREN MET TEAMS
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, trainer bij APS IT-diensten

Teams biedt een centrale plek waar u met collega’s en leerlingen overzichtelijk kunt samenwerken. Alle zaken die u nodig hebt, heeft u met Teams bij de hand. Tijdens de workshop gaan we actief aan de slag in een Teams demo-omgeving.

Direct inschrijven >

•  BOUW EEN EIGEN LEERBOT
Workshop gegeven door Albert Jan Schot, CTO bij Mavention

In deze workshop leert u welke bouwblokken er in de Microsoft Cloud beschikbaar zijn om uw werkzaamheden eenvoudig te maken. En dat u niet hoeft te kunnen programmeren om een Chatbot te kunnen bouwen. U gaat zelf aan de slag en bouwt zonder code een vraag en antwoord Chatbot. Zo kunt u veelgestelde vragen makkelijk automatisch laten beantwoorden en eenvoudig en snel collega’s helpen.

Direct inschrijven >

•  EFFECTIEF OMGAAN MET INFORMATIESTROMEN
Workshop gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In een organisatie komt op verschillende manieren informatie binnen. Tijdens deze workshop leert u hoe u met Flow, Forms en SharePoint informatie geautomatiseerd binnen kan laten komen en op een effectieve wijze kan bewaren. Deelnemers van deze workshop ontvangen praktische tips en handvatten waarmee zij na thuiskomst direct aan de slag kunnen. 

Direct inschrijven >

•  AAN DE SLAG MET DAS
Workshop gegeven door Marloes Verhoeven en Merel Swinkels, DAS-specialist bij DASmakkelijk

Met het DAS (dynamisch aankoopsysteem) is het voor u mogelijk om snel, eenvoudig, tegen lage kosten en rechtmatig hardware aan te kopen. Deze workshop geeft u inzicht in de wettelijke regels en praktische handvatten rondom het inkopen van hardware via het DAS. Daarnaast gaat u zelf aan de slag met het bepalen van welk inkooptraject past bij welke situatie. 

Direct inschrijven >

•  PAPIERLOOS VERGADEREN MET iBABS
Workshop gegeven door Rachel Mannaerts, Salesmanager bij iBabs

iBabs helpt u vergaderingen goed te organiseren. Met de app van iBabs is het eenvoudig om alle details rondom een vergadering zoals het opstellen van een agenda en vaststellen van acties en besluiten te regelen. U maakt tijdens deze workshop kennis met iBabs en hoort hoe u iBabs probleemloos implementeert. 

Direct inschrijven >

•  BEVORDER CREATIVITEIT BIJ LEERLINGEN MET ADOBE
Workshop gegeven door Hilde Maassen, expert en leerkracht bij het Grafisch Lyceum Rotterdam

Wilt u de digitale vaardigheden van uw leerlingen verder uitwerken en hun creativiteit stimuleren? Volg dan deze workshop van Hilde Maassen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leert u hoe u leerlingen 21e-eeuwse vaardigheden kan bijbrengen met behulp van Adobe Creative Cloud.

Direct inschrijven >

•  AAN DE SLAG MET MINECRAFT
Workshop gegeven door Rein Kroon, beleidsmedewerker ICT en innovatie bij Stichting Proo

Met Minecraft Educatie is het mogelijk om op een creatieve wijze het logisch, probleemoplossend en ruimtelijk denken te vergroten bij leerlingen terwijl ze een spel spelen. Minecraft Education is uitermate geschikt om geschiedenis tot leven te brengen of om leerlingen opdrachten, puzzels, rekensommen of andere taken te laten uitvoeren. Tijdens deze workshop ontdekt u hoe leuk het is om uw leerlingen de kneepjes van het spel te leren, terwijl zij ongemerkt belangrijke lesstof opnemen. Minecraft Educatie is voor iedereen met een Microsoft-basispakket kosteloos bij te bestellen.

Direct inschrijven >

•  CENTRAAL BEHEREN VAN E-MAILHANDTEKENING IN OFFICE 365
Workshop gegeven door Maarten Rood, Technical Sales bij Exclaimer Europe B.V.

Wilt u een uniforme uitstraling meegeven aan de emailhandtekening van medewerkers van uw onderwijsorganisatie? In deze workshop leert Maarten Rood hoe u met een correct gevulde Azure AD, zonder problemen Exclaimer kunt gebruiken en hierdoor centraal een uniforme handtekening, inclusief banners en disclaimers, kunt presenteren en beheren. 

Direct inschrijven >

•  AAN DE SLAG MET ZIVVER
Workshop gegeven door Sander Kats, trainer bij APS IT-diensten

Met de bescherming van gegevens volgens de AVG, zijn scholen genoodzaakt om alles te doen aan de bescherming van gevoelige informatie. Helaas is een groot percentage van de datalekken het gevolg van menselijk handelen. Met ZIVVER is het goed mogelijk om op een gebruiksvriendelijke manier de menselijke fouten bij het e-mailen van gevoelige informatie terug te dringen. In deze workshop maakt u kennis met ZIVVER als aanvulling op regulier mailgebruik en de beveiliging van informatie in Microsoft 365.

Direct inschrijven >

Dummy