Professionaliseringsdag 2020 - Presentaties

Hier vind je een overzicht van alle presentaties die je als ICT’er kunt volgen op de Professionaliseringsdag 9 december. Ben je nieuwsgierig naar de workshops? Klik dan hier

•  Het beheren van Teams
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Tijdens deze presentatie gaan we dieper in op het beheren van Microsoft Teams. Door middel van demonstraties krijg je inzicht in hoe Microsoft Teams toepasbaar, beheersbaar en veilig te realiseren en in te richten is binnen het basisonderwijs. 

Direct inschrijven >

•  Extra beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365
Presentatie gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In de cloudbundel van APS IT-diensten zitten verschillende compliance en beveiligingsproducten. Microsoft 365 A5 Security en Microsoft 365 A5 Compliancy zijn add-ons voor deze cloudbundel. We leggen je tijdens deze presentatie uit welke onderdelen er in deze A5-bundels zitten en wat de toegevoegde waarde is voor de dagelijkse praktijk. We bespreken onder andere Advanced Data Governance, Azure Information Protection Plan 2 en Windows Defender Advanced Threat Protection. 

Direct inschrijven >

•  Apparaatbeheer met Endpoint Manager (voorheen Intune)
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Binnen de school zijn er steeds meer apparaten beschikbaar, om deze goed te beheren kan Endpoint Manager heel handig zijn. Het is een onderdeel van het Microsoft-basispakket waarmee je binnen het schoolnetwerk apparaten beheert via de cloud. Zo houd je de regie over de hardware en kun je deze zelf eenvoudig beheren. Tijdens deze presentatie worden de verschillende onderdelen van Endpoint belicht, zodat je het effectief kunt toepassen binnen jouw onderwijsinstelling.  

Direct inschrijven >

•  Inzicht in de Azurecloud
Presentatie gegeven door Jeslyn Hardeveld, Microsoft 365 productmanager bij APS IT-diensten

Microsoft Azure is dé cloud oplossing van Microsoft en bevat vele IaaS, PaaS en SaaS diensten. Maar wat is Azure nu precies? En wat kun je er als bestuur en school mee? In deze presentatie krijg je als beheeerder meer inzicht in de functionaliteiten en toegevoegde waarde van Azure en hoe je hiermee kosten kan besparen en beïnvloeden. 

Direct inschrijven >

•  Integratie G-Suite en Microsoft 365
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Maken jullie gebruik van Chromebooks binnen het onderwijs? Ontdek dan tijdens deze sessie welke vormen van integratie en koppelingen er mogelijk zijn met G-suite en Microsoft 365. Zo bespreken we onder andere Single Sign On (SSO) en hoe je dit kunt gebruiken in combinatie met de Azure Active Directory. Ook de uitrol van Office Apps in de Appstore komt aan bod. 

Direct inschrijven >

•  SharePoint als communicatieportal
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Naast OneDrive en Teams zijn veel organisaties bezig met de inrichting van intranet. Met SharePoint sites kun je onderdelen als nieuws, publicaties of het personeelshandboek overzichtelijk onderbrengen. Tijdens de presentatie laten we door middel van demonstraties zien hoe je SharePoint inzet en combineert met het veelgebruikte Teams. 

Direct inschrijven >

•  Clouddiensten en de bescherming van privacy
Presentatie gegeven door Theo Polman, contractmanager bij APS IT-diensten

Er worden steeds meer eisen gesteld om de privacy van leerlingen, medewerkers en ouders te beschermen. Omdat ook de mogelijkheden in het gebruik van cloudtoepassingen zich uitbreiden, is het soms lastig om te bepalen welke maatregelen je wel of niet moet instellen om te voldoen aan de AVG. Tijdens deze presentatie krijg je inzicht in de eisen die privacyregelgeving, zoals de AVG, stelt én krijg je antwoord op de vraag hoe je kunt omgaan met de actuele ontwikkelingen hieromtrent.  

Direct inschrijven >

•  Hoe neem je je collega’s enthousiast mee in Office 365? 
Presentatie gegeven door Jeroen Rougoor, Teamleider Digitale Geletterdheid & ICT bij de Rolf Groep

Gebruik je de diverse applicaties van Office 365 actief en wil jij je collega’s enthousiasmeren om de vele mogelijkheden te gaan ontdekken en gebruiken? Dat kan alleen als je collega’s ook geïnspireerd zijn en begrijpen wanneer, waar en hoe ze die moeten inzetten. Tijdens deze presentatie krijg je concrete handvatten om jouw collega’s enthousiast te maken voor Office 365 door middel van verandermanagement.   

Direct inschrijven >

•  Inzicht in back-up oplossingen
Presentatie gegeven door Theo Polman, contractmanager bij APS IT-diensten

Waar bestanden eerder stonden opgeslagen op een lokale server staan deze nu veelal in de cloud. Om deze bestanden te beschermen tegen het toenemende aantal bedreigingen van buitenaf is een back-up essentieel. Theo Polman deelt de mogelijkheden voor het back-uppen van cloud-omgevingen en licht de diverse functionaliteiten van moderne oplossingen toe. 

Direct inschrijven >

•  Voorkom data verlies met Microsoft 365
Presentatie gegeven door Jeslyn Hardeveld, Microsoft 365 productmanager bij APS IT-diensten

Is een back-up nu wel of niet nodig als je volledig met Microsoft 365 werkt? Microsoft bevat weliswaar vele toepassingen die dataverlies voorkomen, maar is dit gelijkwaardig aan een back-up? Onze Microsoft 365 productmanager, Jeslyn Hardeveld, bespreekt alle opties om dataverlies te voorkomen zodat je zelf een weloverwogen besluit kunt maken met betrekking tot het behouden én beschermen van data.  

Direct inschrijven >

•  Het gebruik van Netop Classroommanagement op Chromebooks
Presentatie gegeven door Georgina Beels Enterprise Sales Manager bij ProApptive

Als leerlingen werken met Chromebooks, is het soms lastig voor leerkrachten om overzicht te houden. Klassenmanagement-toepassingen als Netop Vision helpen daarbij. Georgina Beels neemt je mee door de thema’s les op afstand, differentiatie, focus, veiligheid en privacy. Zo leer je hoe je deze software goed kunt instellen én inzetten bij jou op school.  

Direct inschrijven >

•  Inrichten en beheren van Azure AD Premium
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Azure AD premium is de Identity Management oplossing van Microsoft. Het biedt de mogelijkheid om alle wachtwoorden en gebruikersnamen van de onderwijsinstelling te beheren. Tijdens deze presentatie leer je hoe dit precies werkt en behandelen we de onderwerpen Self Service Password reset, het inrichten van Multifactor Authenticatie, en Single Sign On (SSO). 

Direct inschrijven >

•  Samenwerken met Teams
Presentatie gegeven door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Teams biedt een centrale plek waar je met collega’s en leerlingen overzichtelijk kunt samenwerken. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de verschillende middelen en hoe je deze goed kunt toepassen in het basisonderwijs.  

Direct inschrijven >

•  Beheer Microsoft 365
Presentatie gegeven door Jan Ligtenberg, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Microsoft 365 ontwikkelt voor al hun producten regelmatig nieuwe functies. Om grip te houden op alle nieuwe mogelijkheden bespreken we de Roadmap van Microsoft. Zo weet je precies waar je rekening mee kunt houden als beheerder. Tijdens deze presentatie nemen we je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee door de verschillende toepassingen en laten we zien hoe jij de regie houdt. 

Direct inschrijven >

•  Koppel ParnasSys met Microsoft Azure en SharePoint
Deze presentatie wordt gegeven door Nick Leidelmeijer, Portfoliomanager Primair Onderwijs bij ParnasSys

Door een koppeling met Microsoft Azure en SharePoint is het is nu mogelijk om rechtstreeks vanuit ParnasSys documenten uit SharePoint toe te voegen, te raadplegen en documenten online te bewerken in je Office 365-omgeving. Hierdoor is dubbel administreren niet meer nodig. Nick Leidelmeijer legt in deze presentatie uit welke koppelingen er zijn en waarom die koppelingen nodig zijn. Na de presentatie ontvang je een handleiding om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

Direct inschrijven >

 

 

Dummy