Professionaliseringsdag 2020 - Workshops

Hier vind je een overzicht van alle workshops die je kunt volgen op de Professionaliseringsdag 9 december. Ben je nieuwsgierig naar de presentaties? Klik dan hier

Voor ICT'ers


•   Inrichten van Advanced Threat Protection 
Workshop gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In je Microsoft 365 abonnement beschik je over Advanced Threat Protection 1, maar wat kun je hier precies mee en hoe stel je deze omgeving in? Op deze vragen (en nog veel meer) krijg je antwoord tijdens de workshop. Zo behandelen we onder andere de verschillende rapporten die je kunt genereren en besteden we aandacht aan anti-phishing. 

Direct inschrijven >

•   Effectief en resultaatgericht vergaderen met iBabs
Workshop gegeven door Rachel Mannaerts, Salesmanager bij iBabs

iBabs helpt je om vergaderingen goed te organiseren en tijd te besparen. Zo kun je met de app eenvoudig alle details rondom een vergadering regelen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een agenda en het vaststellen van acties en besluiten. Je maakt tijdens deze workshop kennis met iBabs en hoort hoe iBabs overleggen makkelijker maakt en hierdoor meer overzicht en rust krijgt. 

Direct inschrijven >

•  Inrichten van ZIVVER
Workshop gegeven door Sander Kats, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Volgens de AVG-richtlijnen zijn scholen verantwoordelijk voor een goede bescherming van gevoelige informatie. Helaas is een groot percentage van de datalekken het gevolg van menselijk handelen. Met ZIVVER voorkom je op een gebruiksvriendelijke manier menselijke fouten. In deze workshop kom je te weten hoe je het kan inzetten en ga je aan de slag met het inrichten van Zivver.

Direct inschrijven >

•  Implementeren van uniforme e-mailhandtekening in Exclaimer
Workshop gegeven door Leon Neefjes, salesmanager bij Exclaimer

Eenduidig communiceren binnen- en buiten de onderwijsorganisatie is belangrijk om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een e-mailhandtekening is een vorm van communicatie die je eenvoudig kunt standaardiseren met Exclaimer. Leon Neefjes van Exclaimer leert je hoe je een uniforme e-mailhandtekening met Exclaimer kan implementeren. 

Direct inschrijven >

•  Inrichten Dashboard Power Bi voor meer inzicht in je Microsoft 365-omgeving
Workshop gegeven door Albert Tielman, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In deze workshop gaan we aan de slag met het inrichten van een dashboard in Power BI. Zo kun je sneller en overzichtelijker je gegevens uit de Microsoft 365 omgeving halen. Door de gegevens in een dashboard samen te brengen kun je de data in een oogopslag bekijken en gemakkelijk delen met belanghebbenden. Hoe? Dat leer je tijdens deze workshop.

Direct inschrijven >

Voor leerkrachten


•  Lesgeven met Teams
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, leerkracht en trainer bij APS IT-diensten

Tijdens deze interactieve workshop maak je kennis met de mogelijkheden die Teams te bieden heeft voor gebruik tijdens je eigen lessen. Denk bijvoorbeeld aan communiceren of het delen van lesmateriaal. Ervaar hoe je eenvoudig een opdracht kunt klaarzetten en nakijken, hoe je berichten kunt delen en hoe je al je andere lesmateriaal en taken op één plek beschikbaar stelt voor de leerlingen.

Direct inschrijven >

•  Onderwijsgereedschappen in Microsoft 365
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, leerkracht en trainer bij APS IT-diensten

Met Microsoft 365 heb je tal van mogelijkheden om je lessen te verrijken en ICT-vaardigheden van leerlingen te ondersteunen. Tijdens deze workshop ontdek je hoe de insluitende lezer leerlingen met dyslexie ondersteunen en Forms, Sway, Flipgrid en OneNote de 21ste-eeuwse vaardigheden van de leerlingen versterken.

Direct inschrijven >

•  Aan de slag met Minecraft in de klas
Workshop gegeven door Rein Kroon, bovenschools ICT-coördinator Stichting Proo

Met Minecraft Educatie is het mogelijk om op een creatieve wijze het logisch, probleemoplossend en ruimtelijk denken te vergroten bij leerlingen terwijl ze een spel spelen. Minecraft Education is uitermate geschikt om geschiedenis tot leven te brengen of om leerlingen opdrachten, puzzels, rekensommen of andere taken te laten uitvoeren. Tijdens deze workshop ontdek je verschillende manieren om Minecraft in te zetten tijdens jouw lessen. Minecraft Educatie is voor iedereen met een Microsoft-basispakket kosteloos te gebruiken en sinds kort is het spel ook beschikbaar voor Chromebooks. 

Direct inschrijven >

•  Samenwerken met collega’s in Microsoft Teams
Workshop gegeven door Marien Zonnenberg, leerkracht en trainer bij APS IT-diensten

Teams biedt een centrale plek waar je met collega’s en leerlingen overzichtelijk kunt samenwerken. Alle zaken die je nodig hebt, heb je met Teams bij de hand. Ervaar in deze workshop op interactieve wijze hoe je Teams zo effectief mogelijk inzet en hoe je een Team zo efficiënt mogelijk inricht. 

Direct inschrijven >

•  Werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do
Workshop gegeven door Sander Kats, trainer en consultant bij APS IT-diensten

E-mail, chatberichten in Teams, Plannertaken, Actielijstjes in de notulen: overal komt wat vandaan. Opschrijven op papieren lijstjes volstaat niet meer, is dubbel werk, niet houdbaar en inefficiënt. Tijdens deze workshop neemt Sander Kats je mee door de toepassingen van Microsoft 365 die je helpen je taken op een gestructureerde wijze te managen om zo de werkdruk te verlagen. 

Direct inschrijven >

•  Stimuleer creativiteit en samenwerken bij leerlingen met Adobe
Workshop gegeven door Sander Kats, trainer en consultant bij APS IT-diensten

Competenties als creativiteit en samenwerken zijn essentieel om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Om de 21ste-eeuwse vaardigheden te stimuleren in de klas is Adobe een hele handige toepassing. Tijdens deze workshop ervaar je hoe eenvoudig en inspirerend het is om opdrachten uit te voeren met Adobe. Zo gaan we aan de slag met onder andere de Adobe Spark apps.

Direct inschrijven >

•  OneNote in de klas
Workshop gegeven door Sander Kats, trainer en consultant bij APS IT-diensten

In deze workshop leer je OneNote Class Notebook kennen en ervaar je hoe je hiermee je lesaanbod kunt verrijken en deze kunt gebruiken binnen Microsoft Teams. Gebruik het als digitale plek om lesstof en informatie op één centrale plek aan te bieden en werk samen aan projecten, opdrachten of spreek- en luisterlessen. OneNote Class Notebook wordt vaak even overgeslagen onder de noemer: “onbekend is onbemind”, maar het is zeker de moeite waard om erin te duiken.

Direct inschrijven >

•  Digitaal lesgeven en toetsen met Dugga
Workshop gegeven door Dylan Dawson of Milan Serdic van Dugga

Dugga is een digitaal leer- en toetssysteem, ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten en scholen en te gebruiken voor elke groep in het basis- of speciaal onderwijs. In deze workshop maak je middels een proefaccount zelf kennis met Dugga en ervaar je hoe makkelijk je toetsen kunt maken met verschillende vraagtypes. Het biedt een flexibele en veilige leeromgeving die voldoet aan de AVG-eisen. Door de integratie met Teams is het ook mogelijk is om toetsen en opdrachten binnen Teams te maken. 

Direct inschrijven >

 

Dummy