Registratie 2020

Aantallenregistratie en gegevens actualiseren

Ieder jaar is het nodig om uw contactgegevens en aantallen FTE, medewerkers en leerlingen te actualiseren op onze website. Deze gegevens vormen de basis voor onze dienstverlening en het aantal licenties dat u ontvangt, voor onder andere nieuwe contracten of wijzigingen. Omdat er in de loop van een jaar vaak de nodige wijzigingen binnen een school of bestuur plaatsvinden, is het van belang dat u uw gegevens actualiseert. 
 
De registratie is onderverdeeld in vier stappen. Door op de Start-button te klikken aan de rechterkant van deze pagina, start u de registratie. U wordt langs alle vier de stappen geleid. 

Stap 1: Jaaropgave 2020 goedkeuren 
Stap 2: Contactpersonen controleren
Stap 3: Instellingsgegevens controleren
Stap 4: Portfolio controleren

 


Dummy

Kan APS IT-diensten de DUO-cijfers niet gebruiken?

We vergelijken de opgave van scholen met de DUO cijfers. Dat heeft ons geleerd dat de DUO cijfers niet altijd accuraat zijn wat betreft het personeel in de scholen. Als we deze cijfers gebruiken, loopt u het risico teveel te betalen of te weinig licenties te ontvangen. Daarbij bestellen veel schoolbesturen meer licenties dan ze medewerkers hebben vanwege tijdelijk personeel of voor testdoeleinden.

Windows Server en System Center

De licentiëring voor Windows Server en System Center vindt plaats op basis van Cores. Core-licenties worden per pakket van 2 afgenomen. Per fysieke server moet u minimaal 8 licenties (16 cores) bestellen. Wilt u weten hoeveel licenties u nodig heeft? Bekijk dan dit bestand.

Kan ik aantallen naar beneden aanpassen?

U mag aantallen eenmaal per jaar verlagen tijdens de jaaropgave, mits u niet onder de DUO-cijfers uitkomt. Ook vragen wij u uiterlijk vrijdag 29 november uw aantallen te actualiseren. Doet u dit niet voor die tijd? Dan worden de aantallen zoals deze in 2019 bij ons zijn opgegeven gehanteerd voor de facturatie van het basispakket. Deze factuur kan niet meer worden gecrediteerd omdat de aantallen per 1 december worden doorgegeven aan Microsoft.

Hoe worden de servicekosten voor Microsoft berekend?

De servicekosten bedragen 6,5% van de licentiekosten. Servicekosten worden berekend over iedere bestelling. Bij het basispakket geldt echter een minimum van € 50,- en een maximum van € 500,- per instelling.
 

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Voor de registratie vragen we de tekenbevoegde in te loggen op onze website. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een wachtwoord-reset doen op deze pagina.
 

De cloudbundel

De Cloudbundel is een bundeling van alle online diensten uit het basispakket. De bundel bevat Microsoft 365 Education A3 (Office 365, EM+S, Windows 10 en Minecraft) + ATP. Er is een variant voor medewerkers en leerlingen. De Cloudbundel is kosteloos te bestellen wanneer u beschikt over het Microsoft-basispakket.

Zijn Chromebooks gelicentieerd?

Met het basispakket beschikt u over de juiste licenties (server CAL, RDS CAL en VDA) die vaak nodig zijn bij het gebruik van Chromebooks in de school in combinatie met Microsoft-technologie.

Hoe tel ik het aantal medewerkers?

We vragen u alle medewerkers in dienstverband (ook de tijdelijke werknemers) te tellen. Daarnaast kunnen er personen zijn die niet in dienst zijn. Denk aan stagiaires of hulpouders. Deze laatste groep bent u niet verplicht op te tellen. Maar wanneer zij gebruikmaken van Office 365, kunt u hen wel meetellen. Het aantal medewerkers dat u opgeeft, staat namelijk gelijk aan het aantal Microsoft 365 A3 licenties dat u ontvangt. Het is mogelijk om te kiezen voor een gratis A1-licentie. Echter raden wij voor gebruikers die toegang hebben tot vertrouwelijk informatie, een Microsoft 365 A3 licentie aan.