Registratie 2021

Aantallenregistratie en gegevens actualiseren

Zoals ieder jaar vragen we je om de contactgegevens, het aantal medewerkers en leerlingen te actualiseren op onze website. Dit jaar hoef je niet meer de FTE door te geven. We begrijpen dat dit in deze hectische periode een extra administratieve klus is. Om je te ondersteunen vind je hier handige tips. 

Om te beginnen met de onderstaande stappen klik je op de Start-button. De gegevens die je hier invult vormen de basis voor onze dienstverlening en het aantal licenties dat je ontvangt.

Stap 1: Jaaropgave 2021 controleren en goedkeuren 
Stap 2: Contactpersonen controleren
Stap 3: Instellingsgegevens controleren
Stap 4: Portfolio controleren


Dummy

Kan APS IT-diensten de DUO-cijfers niet gebruiken?

De cijfers van DUO zijn niet altijd even actueel waardoor je mogelijk te veel moet betalen of juist te weinig licenties ontvangt. Ook zijn er gevallen waar een medewerker bijvoorbeeld op twee of meer scholen lesgeeft binnen hetzelfde bestuur. DUO telt deze medewerker bij bij iedere school mee terwijl je maar een licentie nodig hebt.

Windows Server en System Center

De licentiëring voor Windows Server en System Center vindt plaats op basis van Cores. De Core-licenties kun je in pakketten van 2 afnemen. Wil je weten hoeveel licenties je precies nodig hebt? Bekijk dan dit bestand.

Kan ik aantallen naar beneden aanpassen?

Wil je het aantal licenties in het Microsoft-basispakket aanpassen in verband met de afname van medewerkers in je onderwijsinstelling? Dan kun je dit tijdens deze registratie (tot en met 29 november 2020) doorgeven.

Hebben wij de gegevens op 29 november niet ontvangen? Dan gebruiken we de aantallen van 2020, zowel voor de opgave van het aantal A3 licenties aan Microsoft als voor de facturatie aan scholen. Begin december geven we namelijk de aantallen door aan Microsoft zodat alle scholen in januari beschikken over hun licenties. Verhogen kan wel het hele jaar door via apsitdiensten.nl.

Waarom betaal ik servicekosten en waar bestaan deze uit?

Voor iedere overeenkomst betaal je licentiekosten en service- of administratiekosten. De licentie- kosten dragen wij over aan de leverancier van de licenties; de service- of administratiekosten zijn de kosten voor onze dienst- verlening. Voor Microsoft bedragen de servicekosten 6,5% van de kosten met een minimum van €50 en een maximum van €500.