ITEM conferentie

Tijdens de ITEM conferentie en studiereis 2017 in Londen zal de focusĀ op de dagelijkse praktijk zijn gericht.

Studireis SingaporeInnovatie komt voor een belangrijk deel van de werkvloer. Het verzamelen en verwerken van leergegevens levert learning analytics op; een nieuwe dimensie binnen het leren. Naast het voordeel van de directe feedback voor de leerling, wordt van de leerkracht een juiste interpretatie van deze data verwacht. En welk effect heeft een adaptieve leeromgeving? Is dat een blijvertje? Ook ontwikkelingen als de maker movement, programmeren en robotica in de klas zijn sterk in opkomst.

 

Onder de titel “De Hype Cycle voor Onderwijsinnovatie met ICT, van vergezicht naar schoolpraktijk” willen we een aantal ontwikkelingen onder de loep nemen. Daarbij zal worden gekeken naar de ontwikkelingen die steeds duidelijker zichtbaar worden. Daarvan zullen concrete voorbeelden en praktijken worden beleefd. Ook bespreken we met elkaar en deskundigen de keus die beleidsmakers moeten maken uit de verschillende hypes die er zijn, gebaseerd op onderzoek en toekomstverwachting. 

 

Aansluitend op de conferentie is de studiereis. De studiereis is een mooie combinatie van theorie en praktijk als u ook de conferentie bezoekt, maar ook apart altijd zeer de moeite waard. Startend met workshops op woensdagmiddag, schoolbezoeken op donderdag en afgesloten met een bezoek aan City Learning Centre en de BETT op vrijdag.

 

ITEM is een initiatief van AB-ZHW en APS IT-diensten en vindt jaarlijks plaats in Londen.

 

Meer informatie: website ITEM & inschrijven.

 

Praktische informatie

Locatie

Londen

Data

De ITEM-conferentie vindt plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 januari 2018.

De ITEM-BETT Studiereis is van woensdag 24 t/m vrijdag 26 januari 2018 (verlenging mogelijk tot zaterdag 27 januari 2018).

Meer informatie? 

Neem dan contact op met Miranda Vleerlaag (coördinator studiereizen) via 030 2856 870 of m.vleerlaag@apsitdiensten.nl of kijk hier.  

 

 

 

Vragen of meer informatie?

Wilt u meer weten over de studiereizen die wij aanbiedingen? Of heeft u een vraag? Neem dan even contact op met Miranda Vleerlaag (coördinator studiereizen) via 030 2856 870 of m.vleerlaag@apsitdiensten.nl.  

Miranda Vleerlaag  

Lerarenregister

De ITEM conferentie (dinsdag en woensdag) is opgenomen in het lerarenregister met activiteitnummer lv8txYY6CU.

 

De ITEM studiereis (woensdag t/m vrijdag) is opgenomen met activiteitnummer MphtrlwfTz.

 

Dummy