Communicatie speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven. Je bent altijd en overal met elkaar verbonden en communicatie vindt ook veel digitaal plaats; via gesproken en geschreven tekst, beeld of geluid. Leerlingen moeten leren om doelgericht boodschappen over te kunnen brengen en begrijpen. Daarbij is het effectief gebruikmaken van de mogelijkheden van ICT en technologie belangrijk. De volgende toepassingen kan de leerling helpen bij het overbrengen van de boodschap.

  • Skype
    Bellen met een klas in het buitenland, samenwerkingsprojecten of een digitaal schoolreisje, het kan met Skype. Zo kunnen de leerlingen op een speelse manier werken aan hun communicatie vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren met scholen uit een ander land of het oefenen met videobellen. Voor alle opties kun je terecht op deze pagina.

  • PowerPoint en Sway
    Ze kwamen al even aan bod bij de competentie creativiteit maar ook met betrekking tot communiceren zijn PowerPoint en Sway hele interessante apps. Zo kun je deze beide gebruiken om een verhaal te vertellen. Zowel via de apps zelf, of ter ondersteuning van een mondelinge presentatie.


  • Ben je al bekend met de mogelijkheden van Adobe Spark? Deze toepassing bestaat uit drie onderdelen, meer daarover lees je hier. Je kunt met Spark onder meer posters maken, bijvoorbeeld voor de musical. Maar ook kunnen leerlingen verhalen vertellen door middel van een video of een webpagina. Het zijn intuïtieve applicaties die goed passen bij 21e eeuwse vaardigheden. De apps zijn voor iedereen gratis te gebruiken en je downloadt ze eenvoudig op je smartphone. Wel heb je beperkte functionaliteiten als je de gratis versie gebruikt. Scholen die beschikken over de Creative Cloud hebben de beschikking over de Premium versie met veel meer functies.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl