Iedereen communiceert. Niet-communiceren is onmogelijk. Elke handeling geeft een boodschap af. Effectief communiceren brengt dat de boodschap over en versterkt de relatie tussen de gesprekspartners.

Omdat we continu met elkaar verbonden zijn, communiceren we veel meer dan vroeger. We gebruiken verschillende kanalen om te communiceren. Elk heeft zijn voordelen en valkuilen. Het klassieke gesprek of een vergadering maakt plaats voor e-mail, teams en zoom. Ook een appje is zó verstuurd. Om het samenwerken soepel te laten verlopen moet je weten hoe deze kanalen effectief kunt inzetten.

Binnen het model van de 21e eeuwse vaardigheden draait communiceren slechts deels om het overbrengen van de boodschap. Het gaat vooral over goed kunnen luisteren en het interpreteren van sociale signalen. Communicatie integreren in je onderwijs kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Geef het een centrale plek in je curriculum, of maak kleine aanpassingen in je lesplan om het communicatietalent van je leerlingen te prikkelen. Digitale toepassingen kunnen je helpen om de communicatievaardigheden binnen je school te bevorderen. 

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl