Het ontwikkelen van creativiteit kan op diverse manieren. ICT-toepassingen kunnen je als leerkracht hierbij ondersteunen. Wij hebben een aantal handige toepassingen en tips op een rijtje gezet. Zo kan jij direct aan de slag.

 • Adobe
  Zoek je een interessante manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar de Adobe Spark apps. Deze apps werken intuïtief en kunnen ingezet worden om de creativiteit en samenwerking te stimuleren. Laat leerlingen bijvoorbeeld in groepjes werken aan een poster. Zo gaan ze op een creatieve manier aan de slag en stimuleer je ze tegelijkertijd om na te denken over de boodschap die ze willen communiceren. 

  Sir Ken Robinson (1905-2020) was een vooraanstaand auteur en spreker als voorvechter van creativiteit in het onderwijs. Voor Adobe maakte hij 6 korte filmpjes.

  Als je meer handvatten wil om te starten met Adobe kun je onze training 21e-eeuwse vaardigheden met Adobe volgen. • Powerpoint en Sway
  Naast het bekende PowerPoint heeft Microsoft nog een andere toepassing waarmee je snel en handig een presentatie in elkaar kunt zetten: Sway. Met functies als tekenen, het invoegen van afbeeldingen en het opmaken van tekst kunnen leerlingen hun creativiteit goed kwijt. 

  Hier vind je een handige uitleg over het maken van een spreekbeurt in PowerPoint. Wil je meer weten over Sway? Ga dan naar deze pagina. • Minecraft
  Gamen is hartstikke leuk, maar leren en gamen tegelijk is natuurlijk nog veel leuker! Minecraft Educatie is digitale, driedimensionale wereld waarin leerlingen allerlei dingen kunnen bouwen. Je kunt het vergelijken met digitale LEGO. Hiermee is het mogelijk om op een creatieve wijze het logisch, probleemoplossend en ruimtelijk denken te vergroten bij leerlingen terwijl ze een spel spelen. Minecraft Education is uitermate geschikt om geschiedenis tot leven te brengen of om leerlingen opdrachten, puzzels, rekensommen of andere taken te laten uitvoeren.

  Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Vraag dan een training aan op maat of bekijk ons webinar. • Flipgrid
  Werken met video's in het onderwijs kan soms een uitdaging zijn. Maar, dat gaat al een stuk eenvoudiger als je Flipgrid gebruikt. Leerlingen kunnen een video creatief bewerken met deze app op de telefoon óf gewoon in de browser. In deze video vertelt Marien Zonneberg hoe je zelf met Flipgrid aan de slag gaat.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl