Minecraft op school

Bouw jullie droomschool en maak kans op een mooie prijs!

Zijn je leerlingen ook gek op Minecraft? En wil je ze spelenderwijs laten leren en 21e eeuwse vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend- en ruimtelijk denken vergroten? Bouw dan samen met je klas de ideale duurzame school en maak kans op bioscoopbonnen óf win t-shirts voor de hele groep!

Waar moet je op letten?

De jury bestaande uit Rein Kroon, Minecraft trainer bij APS IT-diensten, en Jorne Dijkerman, leerkracht en enthousiaste Minecraft Educatie gebruiker, beoordelen de inzendingen op:

 • Creativiteit
 • Duurzaamheid
 • Innovatie
 • Oplossingsgerichtheid

Deze wedstrijd is voor leerlingen uit de bovenbouw van het ( speciaal) basisonderwijs. De wedstrijdvoorwaarden vind je hier.

Hoe kun je deelnemen?

Stuur ons een filmpje van jullie droomschool óf maak een verslag (PDF) met tekst en foto's met behulp van 'boek en veer' in Minecraft.

Graag horen wij ook hoe de samenwerking, communicatie en taakverdeling verliep binnen jullie klas. Mail dit uiterlijk donderdag 24 juni naar marketing@apsitdiensten.nl.

Wat heb je nodig om Minecraft Education te gaan gebruiken?

Om deel te kunnen nemen aan de Minecraft wedstrijd moet je Minecraft Education geactiveerd hebben. Volg de onderstaande stappen om hierover te beschikken.

 Tip: vraag je ICT’er om hierbij te ondersteunen. 

 • Je hebt een Microsoft basisovereenkomst afgesloten en de cloudbundel licenties besteld.
 • Je beschikt over een actieve Microsoft 365 omgeving (tenant) met leerlingaccounts*. De leerlingen die met Minecraft gaan werken, moeten ook als gebruiker (Azure AD) zijn opgenomen in de tenant.
 • Zodra de licenties actief zijn zet je bij zowel de medewerkers als leerlingen de juiste licentie aan

  Voor medewerkers is dit: Microsoft 365 A3 voor onderwijsmedewerkers.
  Voor leerlingen is dit: Gebruiksvoordeel Microsoft 365 A3 voor leerlingen en studenten
 • Vervolgens zorg je dat Minecraft Education op het apparaat staat. Klik hier voor de verschillende downloads voor verschillende apparaten (het is ook beschikbaar voor Chromebooks).

  Tip: een Microsoft 365 beheerder kan dit ook via Eindpuntbeheer (voorheen Intune) uitrollen.
 • Log na de installatie in op de applicatie (Minecraft Education Edition) met je schoolaccount en je kunt aan de slag!

Heeft jouw organisatie nog geen Microsoft 365 tenant? Vraag dan eerst de cloudbundel voor medewerkers en leerlingen aan in onze webwinkel en doorloop vervolgens de stappen die je toegestuurd worden om op de juiste manier een tenant aan te maken en de A3-licenties (waaronder Minecraft valt) actief te krijgen in deze tenant.

Hulp nodig?

Neem dan contact op met Rein Kroon via erka.onderwijsinnovatie@gmail.com.

Vragen of meer informatie?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 marketing@apsitdiensten.nl