Stimuleren van 21e eeuwse vaardigheden

Hoe stimuleer je 21e eeuwse vaardigheden?

21e eeuwse vaardigheden, ofwel 21st century skills, zijn bedoeld om leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. Vaardigheden als probleem oplossen, computional thinking en communiceren helpen om later succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Het is echter niet altijd even makkelijk om de leerlingen op een creatieve manier mee te nemen door de 11 competenties. Daarom bespreken wij hier een klein robotje, die jou daarbij kan helpen!

Computional thinking met Ozobot

Ozobot is een kleine, programmeerbare robot die je kunt sturen door middel van (gekleurde) lijnen op papier of op je tablet. Met verschillende kleurcodes kun je de robot versnellen of zelfs laten omdraaien. Het is een laagdrempelige manier om computional thinking te stimuleren in de klas. Door leerlingen samen te laten werken aan een route voor de Ozobot, werken ze tegelijkertijd aan de vaardigheid communiceren en werkt iets niet? Dan komt probleem oplossen ook aan bod.

Zijn de leerlingen uitgeprogrammeerd? Dan kun je de mogelijkheden uitbreiden met verschillende apps. Zo kan de robot dansen, communiceren én een wedstrijd houden met andere Ozobots. 

Wil je meer weten? Ga dan naar het complete lespakket of bekijk alle soorten robotjes.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl