Efficient werken

Overzicht houden

Om efficiënt te kunnen werken is overzicht belangrijk; zowel in je eigen notities als in de klas. Denk bijvoorbeeld aan zicht op het werk van de leerlingen terwijl zij op hun laptops werken of het structuren van je eigen ideeën. Pen en papier kunnen uitkomst bieden maar er zijn ook verschillende digitale toepassingen die je het makkelijker maken om grip te houden. 

One Note

OneNote kun je zien als een digitaal notitieblok waar je al je aantekeningen in kwijt kunt. Of je nu wil typen, schrijven, tekenen, inspreken of pagina’s wil invoegen, het kan in OneNote. Zo kun je onder andere teksten markeren en handgeschreven notities omzetten naar getypte tekst. OneNote kun je overzichtelijk ordenen met verschillende secties en tabbladen. Wil je meer lezen over OneNote in de klas of ben je juist nieuwsgierig naar het verschil tussen OneNote en Class Notebook? Klik dan hier.

Tip! Mis je toch nog overzicht in je digitale notitieblok? Dan kun je heel gemakkelijk een inhoudsopgave maken met de zogenoemde blokhaken. Start met een lege pagina en geef deze de titel Inhoudsopgave. Noteer vervolgens de pagina’s die je wilt aanmaken en zet deze tussen twee blokhaken, bijvoorbeeld [[les 1]], er verschijnt direct een nieuwe pagina én je kunt eenvoudig navigeren vanuit de inhoudsopgave.

Vision/Impero klassenmanagement 

Als je klas aan het werk is op de laptop is het prettig om overzicht te houden; wat zijn ze aan het doen, lukt het of hebben ze nog hulp nodig? Met de slimme toepassingen Impero en Vision zie je het in één overzicht. Wil je weten hoe Impero precies werkt? Bekijk dan de demo video of ga naar onze productpagina. Voor meer informatie over classroommanagement kun je terecht op deze pagina of bekijk ons webinar.

Mindmanager

Met Mindmanager organiseer je je gedachten en help je deze om te zetten in flowcharts, tijdlijnen en diagrammen. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een mindmap maken. Handig als je een idee wil concretiseren. Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Klik dan hier.

LastPass 

Met een handige wachtwoordmanager is het vergeten van je wachtwoord verleden tijd. Maar wist je dat een betaalde wachtwoordmanager meer kan dan alleen je wachtwoorden onthouden? Lees hier alles over de mogelijkheden van LastPass.

Forms 

Met Forms maak je online enquêtes, quizzen, polls, tevredenheidsonderzoeken, toetsen en vragenlijsten die je op elk apparaat kunt openen. Heel handig als je de antwoorden in één overzicht wil inzien of bewaren. Daarnaast kun je Forms eenvoudig integreren in bijvoorbeeld OneNote. Ook starten met Forms? Klik dan hier

Bestandsopslag 

In Microsoft Teams worden onderling veel bestanden gedeeld. Zo kun je gemakkelijk samenwerken met collega’s of leerlingen. Zodra je een Teams omgeving aanmaakt, maak je eigenlijk ‘onder water’ een Microsoft 365 groep aan met extra functionaliteiten. Hoe dit exact werkt, lees je hier.  

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl