Toepassen

Handige tips voor Microsoft 365

Onze nieuwsbrief staat boordevol met handige tips voor leerkrachtenOm ze makkelijk te vinden, hebben we de leukste in een praktisch overzicht gezet. 

  • Microsoft Teams kan een ontzettend interessante toevoeging zijn in de klas, ook nu de leerlingen weer op school zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je in Teams een toets kunt maken die je direct kunt versturen?  De leerlingen maken vervolgens de toets en leveren deze ook weer in via Teams. Wil je weten hoe je dit kunt toepassen? Bekijk dan ons webinar en start bij 41 minuten en 43 seconden.
  • Ben je al bekend met de toepassing Stream van Microsoft? Het is nu mogelijk om direct vanuit Microsoft Stream schermopnames te maken. Hierdoor maak je gemakkelijk zelf een instructiefilmpje. Hoe je filmpjes maakt, lees je in onze handleiding.
  • Heb je meerdere Microsoft 365-accounts, bijvoorbeeld een voor thuis en een op school? In deze video legt Marien Zonnenberg (trainer bij APS IT-diensten) uit hoe je meerdere accounts gemakkelijk naast elkaar gebruikt. 
  • Wist je dat het eenvoudig is om beveiligde e-mails te versturen? In Outlook kies je dan (onder opties) voor versleutelen. Ook is het mogelijk om bij een bericht aan te geven dat de ontvanger dat bericht niet mag doorsturen, afdrukken of kopiëren.
  • Ben je op zoek naar inspiratie? Ga dan naar de speciale Education-pagina met tips van Microsoft. Hier lees je bijvoorbeeld meer over Skype in the Classroom, de toepassing waarmee je als klas kunt skypen met een klas aan de andere kant van de wereld. Ook staan er filmpjes tussen met tips over Minecraft in de klas.
  • Ben je benieuwd hoe je toetsen maakt met Forms of wil je meer weten over het gebruik van Microsoft Whiteboard als digibordprogramma? Dan hebben we handige instructievideo’s voor je! We geven een duidelijke uitleg en praktische tips over het gebruik van deze toepassingen in de klas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet en wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en praktische tips voor het onderwijs? Schrijf je dan nu in voor onze Microsoft nieuwsbrief voor gebruikers.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl