Basistraining: Endpoint Manager (voorheen Intune)

Endpoint Manager (voorheen Intune) - Basistraining: Endpoint Manager (voorheen Intune)

Doelgroep: Duur:
Investering: € 495,00 Delen:

Inleiding

  • Leer hoe je apparaten van Windows, Apple en Android vanuit de cloud beheert met Endpoint Manager (voorheen Intune);
  • Leer de samenhang met andere Microsoft-onderdelen kennen zoals met je AD-inrichting;
  • Deze training is ook interessant als je gebruikmaakt van een netwerkbeheerder!

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.  De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig. Lees er hier alles over »

 

Met Endpoint Manager (voorheen Intune) beheer je apparaten binnen het schoolnetwerk via de cloud. Zo houd je de regie over hardware en kun je deze zelf eenvoudig beheren. Je kan dit beheer uitbesteden aan netwerkleveranciers of zelf invullen. Tijdens deze basistraining Endpoint Manager (voorheen Intune) leer je in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Manager en Endpoint Manager (voorheen Intune) for Education voor je onderwijsinstelling te bieden hebben en hoe je apparaten van Windows, Apple of Android vanuit de cloud beheert.

Doel van de Intune-training 

Het doel van deze training om is erachter te komen wat Endpoint Manager (voorheen Intune) te bieden heeft voor je onderwijsorganisatie en hoe je het als je beheerder inzet. Welke keuzes maak je hierin en wat mogen gebruikers bijvoorbeeld wel en niet op hun apparaat.

Maken jullie gebruik van een netwerkbeheerder? In dat geval heb je na deze dag genoeg kennis om wensen en mogelijkheden in kaart te brengen om een beheerder te kunnen aansturen.
 
Doelgroep  Beheerders Microsoft 365 en werkplek beheerders

Resultaten van de basistraining Endpoint Manager (voorheen Intune)

Na de training weet je:

  • wat Intune inhoudt, wat Azure AD Premium is en welke licenties je nodig hebt;
  • hoe je een invoerstrategie voor Endpoint Manager (voorheen Intune) bepaalt en welke stappen er vooraf gezet dienen te worden;
  • hoe je zorgt voor een goede AD-inrichting en wat er komt kijken bij de inrichting van Endpoint Manager;
  • in welke situaties je welke apparaten met Endpoint Manager of Endpoint Manager for Education kunt beheren;
  • hoe je een juiste keuzes voor je omgeving maakt.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd. 

Review

Ik heb nu een goed globaal beeld van de mogelijkheden die Endpoint Manager biedt.

Nico van der Doe – Bovenschool ICT-coördinator bij VCPO Spijkenisse

De trainers

Maurits Knoppert heeft bijna 20 jaar voor de klas gestaan en kreeg daar de taak ICT bij. Dat beviel zo goed dat hij uiteindelijk bovenschools ICT-er werd bij een van de grootste schoolbesturen van Den Haag. Daar werkt hij nog altijd een dag in de week. Daarnaast is hij trainer en consultant Microsoft 365 voor het onderwijs en deelt zijn ervaringen en kennis graag met andere scholen en besturen.