Basistraining: Intune (Endpoint Management)

Intune (Endpoint Management) - Basistraining: Intune (Endpoint Management)

Doelgroep: Duur: Van 9.00 tot 16.00 uur
Investering: € 495,00 Delen:

Inleiding

Intune is onderdeel van Microsoft 365. Met Intune beheer je apparaten binnen het schoolnetwerk via de cloud. Zo houd je de regie over hardware en kun je deze zelf eenvoudig beheren. Je kan dit beheer uitbesteden aan netwerkleveranciers of zelf invullen. Tijdens deze basistraining Intune leer je in één dag wat de cloud-versie van Intune en Intune for Education voor je onderwijsinstelling te bieden hebben en hoe je apparaten van Windows, Apple of Android vanuit de cloud beheert.

  • Leer hoe je apparaten van Windows, Apple en Android vanuit de cloud beheert met Intune;
  • Leer de samenhang met andere Microsoft-onderdelen kennen zoals met je AD-inrichting;
  • Deze training is ook interessant als je gebruikmaakt van een netwerkbeheerder!

Doel van de Intune training 

Het doel van deze training om is erachter te komen wat Intune te bieden heeft voor je onderwijsorganisatie en hoe je het als je beheerder inzet. Welke keuzes maak je hierin en wat mogen gebruikers bijvoorbeeld wel en niet op hun apparaat.

Maken jullie gebruik van een netwerkbeheerder? In dat geval heb je na deze dag genoeg kennis om wensen en mogelijkheden in kaart te brengen om een beheerder te kunnen aansturen.
 
Doelgroep 
Beheerders Microsoft 365 en werkplek beheerders

Resultaten van de basistraining Endpoint Management

Resultaten Intune training

  • Na de training weet je:
  • wat Intune inhoudt, wat Azure AD premium is en welke licenties je nodig hebt;
  • hoe je een invoerstrategie voor Intune bepaalt en welke stappen er vooraf gezet dienen te worden;
  • hoe je zorgt voor een goede AD-inrichting en wat er komt kijken bij de inrichting van Intune;
  • in welke situaties je welke apparaten met Intune of Intune for Education kunt beheren;
  • hoe je een juiste keuzes voor je omgeving maakt.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd. 

De trainers

Maurits Knoppert heeft bijna 20 jaar voor de klas gestaan en kreeg daar de taak ICT bij. Dat beviel zo goed dat hij uiteindelijk bovenschools ICT-er werd bij een van de grootste schoolbesturen van Den Haag. Daar werkt hij nog altijd een dag in de week. Daarnaast is hij trainer en consultant Microsoft 365 voor het onderwijs en deelt zijn ervaringen en kennis graag met andere scholen en besturen.

Albert Tielman was in de jaren 80 al betrokken bij de eerste digitaliseringsprojecten van het basisonderwijs. Van consultant werd hij later beheerder. Voor de stichting APS was hij lang eindverantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van alle werkplekken. Zo heeft hij alle grote veranderingen meegemaakt: van stand alone architectuur naar netwerken in de cloud. Tegenwoordig zet Albert zijn kennis en ervaring in met het inrichten en beheren van de cloud voor andere organisaties.