Direct aan de slag:  SharePoint van klassiek naar modern

Sharepoint - Direct aan de slag: SharePoint van klassiek naar modern

Doelgroep: Duur:
Investering: € 595,00 Delen:

Inleiding

SharePoint Online maakt al jarenlang onderdeel uit van Office 365. In 2018 heeft Microsoft de moderne variant van SharePoint geïntroduceerd. Deze nieuwe variant zorgt ervoor dat onderdelen op een andere manier worden aangemaakt, maar ook dat alles toegankelijk is via mobiele apparaten (responsive design). Tijdens de bijeenkomst gaan we hiermee aan de slag, zodat u naar huis gaat met een (deels) ingerichte SharePoint site die voorzien is van de nieuwe moderne mogelijkheden.

Doel van de bijeenkomst

Het doel van deze training is om uw eigen klassieke SharePoint omgeving om te zetten naar een moderne SharePoint omgeving. Daardoor is uw SharePoint responsive voor mobiele apparaten en maakt het gebruik van de nieuwe mogelijkheden. Aan het einde van de dag heeft u uw SharePoint omgeving (deels) van klassiek naar modern gebracht. 

De resultaten van de training

Tijdens de training leert u SharePoint inrichten volgens moderne richtlijnen. Dit houdt in dat u aan de slag gaat met de volgende onderdelen:

  • Het inrichten van SharePoint Communicatie sites;
  • Het inrichten van de nieuwsvoorziening op organisatie en schoolniveau;
  • Het configureren van een communicatie Hubsite en navigatie;
  • Nieuws, documenten en webonderdelen toevoegen en configureren.

De trainers

Albert is bijna 40 jaar geleden voor de klas begonnen en snel doorgegroeid naar directiefuncties. Op het moment dat hij de eerste Comenius PC in handen kreeg, sloeg het ICT virus toe. Met 30 jaar ervaring met ICT in het onderwijs en honderden implementaties en trainingen op zijn naam, is Albert meer dan wie ook in staat de brug te slaan tussen ICT en het onderwijs. Hij weet zijn kennis en ervaring op bevlogen wijze over te brengen.

Jan was voorheen ICT-er op de PABO en deed zo zijn eerste ervaring op met ICT in het onderwijs. Al vanaf 2003 is Jan tot een van de grootste experts op het gebied van implementatie van Microsoft technologie in het onderwijs. Met een bescheiden houding en ervaring bij honderden scholen kan hij ICT-ers effectief opleiden en ondersteunen.