Online training: Alle mogelijkheden voor lesgeven met Office 365

Maak kennis met onderwijsgereedschappen uit Microsoft 365 zodat je leerlingen kunt helpen hun lees-, schrijf- en ICT-vaardigheden te verbeteren.

 • Meer ICT in je lessen; verrijk en ondersteun je lessen didactisch;
 • Tijdens deze training leer je alle onderwijsgereedschappen kennen uit Office 365 die je kunt gebruiken tijdens je lessen
 • We maken een vertaling van de nieuwste onderwijsgereedschappen naar jouw werkplek

Wil jij jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Microsoft 365 biedt allerlei applicaties die je hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan Teams voor het uitdelen van opdrachten en de samenwerking met elkaar. Of wat dacht je van Sway, een toepassing waarmee leerlingen presentaties kunnen maken door middel van video. Tijdens deze online training bespreken we alle toepassingen - waar je toch al over beschikt - die passen bij het hedendaagse onderwijs.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leerkrachten, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren, intern begeleiders en digi-coaches.

Doel van de training

Het doel van de training is om kennis te maken met de onderwijsgereedschappen. Je maakt onder andere kennis met: Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer, WhiteBoard, Intelligent PowerPoint, Translator en Flipgrid. Ook leer je omgaan met de Microsoft Educator Community en word je ‘Certified Microsoft Innovative Educator’. Je kent de mogelijkheden van deze hulpmiddelen op je school en in de klas. 

Resultaten van de training

Na de training weet je de volgende toepassingen in te zetten in de klas:

 • Teams lesgroepen: je weet hoe je Teams inzet als startpunt voor de samenwerking in de klas en je school. Ook weet je hoe je opdrachten aan de klas kunt geven;
 • OneNote Klasnotitieblok: je weet hoe je opdrachten deelt, samenwerkt en opdrachten nakijkt via OneNote en krijgt informatie om na de training verder te verdiepen in de vele mogelijkheden van OneNote;
 • Forms: je weet hoe je eenvoudig een formulier of toets maakt;
 • Sway: je weet hoe je Sway gebruikt voor een nieuwsbrief of instructiemateriaal. Ook weet je hoe leerlingen gebruik kunnen maken van Sway;
 • Dicteren en de Insluitende lezer: je weet de tools te gebruiken om de taalvaardigheden van de leerlingen te verbeteren;
 • Office Lens: je weet hoe teksten en afbeeldingen zijn in te scannen en direct in andere apps zijn te gebruiken;
 • PowerPoint: je leert (instructie)video’s op te nemen en weet welke nieuwe mogelijkheden er zijn wat betreft a.i., Microsoft Translate, presentatiehulp en PowerPoint Live;
 • Stream: je weet hoe je in Stream een kanaal kunt inrichten en hoe je rechtstreeks video’s kunt opnemen in stream;
 • Samenwerken met Whiteboard;
 • Flipgrid: je weet hoe je kunt werken met videointeractie, of zoals Flipgrid zelf zegt: 'geef leerlingen een stem met Flipgrid’.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is zes personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Training op maat

Deze training is (in aangepaste vorm) ook voor het hele team beschikbaar bij jou op school, bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Review

"Dankjewel voor de training. Fijn dat de trainer zoveel praktijk ervaring heeft. Hij herkent daardoor waar we tegen aan lopen."

Hentien Belt - ICT Coördinator bij Basisschool de Driesprong & Sterrenrijk

De trainer


Marien Zonnenberg staat sinds 2000 voor de klas. Onderwijs en ICT heeft vanaf de eerste dag al zijn interesse. Na 13 jaar ervaring als Bovenschools ICT-coördinator en leerkracht in het primair onderwijs, doceert Marien nu ICT-vaardigheden en Mediawijsheid in het Voortgezet Onderwijs. Het werken met Microsoft 365 speelt daarin een grote rol. Daarnaast is Marien trainer Microsoft 365 in het onderwijs en zo deelt hij zijn eigen ervaringen en kennis met collega’s.

Training in het kort

 • Duur 3 lessen van 2 uur
 • Niveau Basis
 • Kosten € 199,00
Bekijk trainingsdata

Waar en wanneer kan ik deze training volgen?

Deze training geven we op verschillende momenten, de data vind je hiernaast. Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Datum en Locaties

12 mei 2021
Online
3 lessen van 2 uur
Inschrijven