Online training: lesgeven met Office 365

Maak kennis met onderwijsgereedschappen uit Office 365 zodat je leerlingen kunt helpen hun lees-, schrijf- en ICT-vaardigheden te verbeteren.

 • Meer ICT in je lessen; verrijk en ondersteun je lessen didactisch;
 • Leer alle onderwijsgereedschappen kennen uit Office 365
 • Maak de vertaling van de nieuwste onderwijsgereedschappen naar jouw werkplek

Wil jij jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Office 365 biedt tal van applicaties die je hierbij helpen. Denk aan Teams voor het uitdelen van opdrachten. Of Sway, een toepassing waarmee leerlingen presentaties kunnen maken door middel van video. Tijdens deze online training bespreken we alle toepassingen - waar je toch al over beschikt - die passen bij het hedendaagse onderwijs en die jouw lessen kunnen verrijken.

Doelgroep: deze training is bedoeld voor leerkrachten, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren, intern begeleiders en digi-coaches.

Doel van de training

Het doel van de training is om kennis te maken met de onderwijsgereedschappen uit Office 365. Zo weet je aan het einde van de dag hoe je deze gereedschappen inzet en hoe deze mogelijkheden leerlingen helpen bij hun leerproces. Je maakt onder andere kennis met: Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer, WhiteBoard, Intelligent PowerPoint, Translator en Flipgrid. Ook leer je omgaan met de Microsoft Educator Community en word je ‘Certified Microsoft Innovative Educator’.

Resultaten van de training

Na de training weet je de volgende toepassingen in te zetten in de klas:

 • Teams lesgroepen: je weet hoe je Teams inzet als startpunt voor de samenwerking in de klas en je school. Ook weet je hoe je opdrachten aan de klas kunt geven;
 • OneNote Klasnotitieblok: je weet hoe je opdrachten deelt, samenwerkt en opdrachten nakijkt via OneNote;
 • Forms: je weet hoe je een formulier of toets maakt;
 • Sway: je weet hoe je Sway gebruikt om een nieuwsbrief of instructiemateriaal te maken. Ook weet je hoe leerlingen gebruik kunnen maken van Sway;
 • Dicteren en de Insluitende lezer: je weet de toepassingen te gebruiken om taalvaardigheden van de leerlingen te verbeteren;
 • Office Lens: je weet teksten en afbeeldingen in te scannen met Office Lens en direct in andere apps te gebruiken;
 • PowerPoint: je leert (instructie)video’s op te nemen en weet welke nieuwe mogelijkheden er zijn wat betreft Artificial Intelligence, Microsoft Translate, presentatiehulp en PowerPoint Live;
 • Stream: je weet hoe je in Stream een kanaal kunt inrichten en hoe je rechtstreeks video’s opneemt;
 • Samenwerken met Whiteboard; je kent de mogelijkheden van Whiteboard en hoe je kunt inzetten tijdens je les;
 • Flipgrid: je weet hoe je kunt werken met videointeractie, of zoals Flipgrid zelf zegt: 'geef leerlingen een stem met Flipgrid’.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is zes personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de betreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers op tijd geïnformeerd.

Training op maat

Deze training is (in aangepaste vorm) ook voor het hele team beschikbaar bij jou op school, bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Review

"Dankjewel voor de training. Fijn dat de trainer zoveel praktijk ervaring heeft. Hij herkent daardoor waar we tegen aan lopen."

Hentien Belt - ICT Coördinator bij Basisschool de Driesprong & Sterrenrijk

De trainer


Marien Zonnenberg staat sinds 2000 voor de klas. Onderwijs en ICT heeft vanaf de eerste dag al zijn interesse. Na 13 jaar ervaring als Bovenschools ICT-coördinator en leerkracht in het primair onderwijs, doceert Marien nu ICT-vaardigheden en Mediawijsheid in het Voortgezet Onderwijs. Het werken met Microsoft 365 speelt daarin een grote rol. Daarnaast is Marien trainer Microsoft 365 in het onderwijs en zo deelt hij zijn eigen ervaringen en kennis met collega’s.

In het kort

 • Duur
 • Niveau Basis
 • Kosten € 199,00
Bekijk trainingsdata

Waar en wanneer kan ik deze training volgen?

Deze training geven we op verschillende momenten, de data vind je hiernaast. Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Geen training beschikbaar op dit moment