Microsoft 365 beheren (start)

Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving. Tijdens deze training leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer Microsoft 365.

  • Ga aan de slag met de basisinrichting van Microsoft 365.
  • Zorg voor een goede basisinrichting en veilig en duurzaam gebruik van je omgeving
  • Leer de rol en positie van Azure AD in combinatie met beheercentra kennen.

Maakt je schoolbestuur ook al gebruik van Microsoft 365? Bijna alle scholen en schoolbesturen in Nederland doen dat inmiddels. Zowel in de klas als bij de ondersteunende organisatieprocessen. Een goede basisinrichting is hierbij essentieel voor goed gebruik van de mogelijkheden in de klas, de school en het bestuur. Na deze training ben je in staat om te starten met het beheer van Microsoft 365 binnen je bestuur of school. Ook ben je in staat een krachtige gesprekspartner voor je dienstverlener te zijn. 

Doelgroep: Microsoft 365 beheerder
Ook is deze training geschikt voor iedereen die zich (op afstand) bezighoudt met ICT, zoals beleidsmedewerkers, BIC'ers, gesprekspartners voor netwerkbeheerders, informatiemanagers etc.

Resultaten van de Microsoft 365 training

Na de training:

  • weet je de mogelijkheden van de Microsoft 365 beheer centra te benutten;
  • beheer je scenario’s voor verantwoord, veilig en duurzaam beheer;
  • ken je de samenhang tussen beheercentra;
  • ken je de rol en positie van Azure in combinatie met beheercentra.

Na afloop van deze training beschik je over de kennis om de vervolg training voor gevorderden te volgen. 

Data en deelnemers 

Het minimale aantal deelnemers van deze training is 6 personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de betreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers op tijd geïnformeerd.

Fijn dat er 2 trainers waren, zo werd je echt goed geholpen als je een vraag stelde. Ze vulden elkaar goed aan.”Review

Nicole van Riet - leerkracht en ICT-er bij Kindcentrum AvontuurRijk 

Review

Ik heb nu een goed globaal beeld van de mogelijkheden die Endpoint Manager biedt.

Nico van der Doe – Bovenschool ICT-coördinator bij VCPO Spijkenisse

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.  De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig. Lees er hier alles over »

De trainers

Maurits Knoppert heeft bijna 20 jaar voor de klas gestaan en kreeg daar de taak ICT bij. Dat beviel zo goed dat hij uiteindelijk bovenschools ICT-er werd bij een van de grootste schoolbesturen van Den Haag. Daar werkt hij nog altijd een dag in de week. Daarnaast is hij trainer en consultant Microsoft 365 voor het onderwijs en deelt zijn ervaringen en kennis graag met andere scholen en besturen.

Jan was voorheen ICT-er op de PABO en deed zo zijn eerste ervaring op met ICT in het onderwijs. Al vanaf 2003 is Jan tot een van de grootste experts op het gebied van implementatie van Microsoft technologie in het onderwijs. Met een bescheiden houding en ervaring bij honderden scholen kan hij ICT-ers effectief opleiden en ondersteunen.

In het kort

  • Duur van 9.00 tot 17.00 uur
  • Niveau Basis
  • Kosten € 495,00
Bekijk trainingsdata

Waar en wanneer kan ik deze training volgen?

Deze training geven we op verschillende momenten, de data vind je hiernaast. Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Datum en Locaties

5 oktober 2021
APS IT-diensten in Utrecht
van 9.00 tot 17.00 uur
Inschrijven