Masterclass: Cloud architectuur Microsoft 365

Microsoft 365 - Masterclass: Cloud architectuur Microsoft 365

Doelgroep: Duur:
Investering: € 850,00 Delen:

Inleiding

Schoolnetwerken met een active directory, mailserver, fileservers en pc’s met onderwijsapplicaties verdwijnen uit het onderwijs. Scholen gaan massaal over naar een cloudnetwerk waarbij e-mail, fileservers, administratiepakket, leerlingvolgsysteem en digitale leermiddelen als dienst via het internet worden afgenomen. Sommige besturen regelen dit zelf. Anderen maken gebruik van de diensten van een netwerkbeheerder. 
 
Om veilige en onbelemmerde toegang tot al deze diensten te realiseren, is het belangrijk dat u beschikt over een goede cloud architectuur. Tijdens de training Cloudarchitectuur Microsoft 365 hoort u wat de mogelijkheden van de cloud zijn voor uw organisatie en leert u de juiste keuzes maken bij de overgang naar de cloud.  
 
Deze training is interessant voor onderwijsorganisaties die hun omgeving zelf beheren, maar ook voor organisaties die gebruikmaken van een netwerkbeheerder. Zo zorgt u ervoor dat u een goede gesprekspartner bent en blijft.
 
Doelgroep: ICT-coördinatoren, bovenschoolse ICT-coördinatoren, ICT-beleidsmedewerkers en functioneel beheerders.  

Doel van masterclass Cloudarchitectuur

Het doel van de Microsoft 365 Cloudarchitectuur training is u de kennis en inzichten te geven zodat u een veilige en duurzame cloudstrategie kunt ontwikkelen en (laten) inrichten voor uw onderwijsorganisatie.  

Resultaten

Na de training:

  • kent u de basiselementen van uw cloudarchitectuur en hoe deze met elkaar samenhangen;
  • weet u welke keuzes en afwegingen u moet maken bij de opzet van uw cloudarchitectuur;
  • weet u wat de valkuilen zijn bij de inrichting van de Microsoft 365 cloud voor uw bestuur of school;
  • heeft u een overzicht hoe u uw omgeving veilig inricht door gebruik te maken van onderdelen als Azure en Intune.
  • weet u hoe u de koppeling maakt naar diensten zoals Basispoort, Parnassys of AFAS.

De trainer

Albert is bijna 40 jaar geleden voor de klas begonnen en snel doorgegroeid naar directiefuncties. Op het moment dat hij de eerste Comenius PC in handen kreeg, sloeg het ICT virus toe. Met 30 jaar ervaring met ICT in het onderwijs en honderden implementaties en trainingen op zijn naam, is Albert meer dan wie ook in staat de brug te slaan tussen ICT en het onderwijs. Hij weet zijn kennis en ervaring op bevlogen wijze over te brengen.