Powershell Microsoft 365

Het beheer van Microsoft 365 doe je meestal in het standaard beheercentrum. Soms schiet dit beheercentrum echter tekort. Denk aan het in bulk aanmaken van gebruikers, mailaliassen, het aanpassen van machtigingen of het maken van perioderapportages. In dat geval biedt PowerShell uitkomst. Powershell maakt het mogelijk om via commando's instellingen en beheerstaken te automatiseren.

 • Leer bijvoorbeeld taken zoals gebruikersbeheer te automatiseren
 • Kom te weten wat de inzet van Powershell in combinatie met Microsoft 365 voor je onderwijsorganisatie kan betekenen
 • Ontdek de mogelijkheden voor beheer en rapportages

Doel van de Powershell training

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met Powershell. Je leert tijdens de training de basale mogelijkheden kennen die je tijd besparen in je werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld het gebruikersbeheer automatiseren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Microsoft 365 beheerders, maar ook geschikt voor iedereen die zich (op afstand) bezighoudt met ICT. Zoals beleidsmedewerkers, BIC'ers, gesprekspartners voor netwerkbeheerders, informatiemanagers etc.

Resultaten Powershell training

Na de training:

 • weet je hoe je Powershell aan Microsoft 365 koppelt;
 • heb je basale kennis van PowerShell scripts;
 • weet je hoe je via een Powershell-script gebruikers kunt aanmaken;
 • kun je wachtwoorden in bulk aanpassen;
 • kun je mailbox aliassen aanpassen;
 • kun je rapportages maken;
 • weet je hoe je Teams aanmaakt via Powershell en machtigingen instelt;
 • kun je Teams-kanalen aanmaken;
 • kun je SharePoint Sites en Lijsten toevoegen.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is zes personen. Wanneer er minder deelnemers zijn aangemeld, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Schrijf je in via deze link >

Review

De trainers weten de stof duidelijk en helder over te brengen. Het onderdeel waar Teams en SharePoint aan bod kwamen was voor mij het meest waardevol.

Jetty Hoogstraten - Systeembeheerder bij De Ambelt

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.  De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig. Lees er hier alles over »

Waar en wanneer kan ik deze training volgen?

Deze training geven we op verschillende momenten, de data vind je hiernaast. Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Datum en Locaties

6 december 2021
van 9.00 tot 17.00 uur
Inschrijven