Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Microsoft 365 - Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Doelgroep: Duur:
Investering: € 495,00 Delen:

Inleiding

  • Deze beveiligingstraining laat je de mogelijkheden zien die Microsoft 365 biedt om je interne data te beveiligen;
  • Tijdens deze training richt je al verschillende beveiligingsmogelijkheden in voor je eigen omgeving;
  • Ook kom je te weten wat de gevaren zijn van het delen van bestanden.

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.  De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig. Lees er hier alles over »

 

We plaatsen steeds meer data in Microsoft 365. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven. Microsoft 365 biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden? Dat leer je tijdens deze training.

Doel van de training beveiligen van je Microsoft 365 omgeving

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.

Resultaten van deze beveiligingstraining

Aan het eind van de training:

  • heb je zowel Advanced Threat Protection (ATP), Azure Information Protection (AIP) als Data Loss Prevention (DLP) volgens de Microsoft-richtlijnen ingericht in je omgeving;
  • ben je in staat bovengenoemde producten zelf te beheren en door te ontwikkelen;
  • ben je bekend met Self Service Password Reset en weet dit aan te zetten;
  • ken je de gevaren van het delen van bestanden en weet je welke toepassingen uit Microsoft 365 je in kunt zetten om ervoor te zorgen dat documenten veilig gedeeld worden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd

Review

Prettig om tijdens de training ook direct je eigen Microsoft 365 omgeving aan te passen en te verbeteren."

Karin Joustra - Administratief medewerkster bij De Buitenkans

De trainers

Maurits Knoppert heeft bijna 20 jaar voor de klas gestaan en kreeg daar de taak ICT bij. Dat beviel zo goed dat hij uiteindelijk bovenschools ICT-er werd bij een van de grootste schoolbesturen van Den Haag. Daar werkt hij nog altijd een dag in de week. Daarnaast is hij trainer en consultant Microsoft 365 voor het onderwijs en deelt zijn ervaringen en kennis graag met andere scholen en besturen.