Online bootcamp: werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

Microsoft 365 - Online bootcamp: werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

Doelgroep: Duur:
Investering: € 395,00 Delen:

Inleiding

  • Leer Outlook, OneNote, Planner en To-do effectief in te zetten om zo efficiënter te werken;
  • Krijg grip op tijd en taken, houd overzicht en plan je effectief je eigen tijd in met behulp van Microsoft toepassingen.

Leerkrachten en administratieve krachten in het onderwijs zijn druk. Er zijn zoveel dingen te doen en altijd bestaan er volop plannen, ideeën en zogenoemde moetjes. Hoe houd je nu overzicht en hoe zorg je ervoor dat je niets meer vergeet, zonder dat je het allemaal moet onthouden?

Deze training vindt online plaats via Microsoft Teams.

Doel van de bootcamp werkdruk verlagen

In deze training leer je hoe je grip houdt op je tijd en taken door Outlook voor je te laten werken en OneNote effectief in te zetten. Je leert hoe je in teamverband werkzaamheden kunt verdelen en hoe je vervolgens zelf overzicht houdt en effectief je eigen tijd plant. Tijdens deze training wordt er gebruikgemaakt van de principes van “Getting Things Done”, nuchter verstand en digitale vaardigheden in Microsoft 365, toegespitst op het vak van de leerkracht.

Let op, omdat deze training over je eigen situatie gaat, is nuttig om je eigen laptop met je inlog voor Microsoft 365 mee te nemen.

Resultaten van de bootcamp werkdruk verlagen met Microsoft 365

Na de training kun je:

  • de diepere mogelijkheden van Outlook toepassen om tijd te besparen;
  • Outlook samen laten werken met andere toepassingen als OneNote en To-Do;
  • je teamwerk stroomlijnen met Planner, Outlook en To-Do;
  • OneNote inzetten als persoonlijk notitieblok en in teamverband;
  • in To-Do overzicht houden op ál je werkzaamheden;
  • door meer digitaal te werken niets meer (offline) te onthouden;
  • Meer rust creëren in je werk.

Ook bij jou op school of bestuurskantoor

Deze training is ook voor het hele team beschikbaar bij jou op school of bestuurskantoor. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

De trainer

Sander werkte voorheen als leerkracht en ICT-coördinator in het basisonderwijs. Hier kwam hij tot de conclusie dat zijn passie ligt bij het trainen van collega's op het gebied van ICT. Hij zorgt er op deze manier voor dat collega-leerkrachten minder werkdruk ervaren doordat zij ICT-kennis en vaardigheden vergroten.