Microsoft 365 Beheren (vervolg)

Wil je precies weten hoe je je Microsoft omgeving veilig en duurzaam inricht en beheert? Tijdens deze vervolg-training verdiepen we ons in de vele onderdelen zodat je nog beter in staat bent om je omgeving te beheren.

 • Ga de diepte in met het beheer van je Microsoft 365 omgeving
 • Leer je het maximale uit je omgeving te halen en weet je welke onderdelen het onderwijs ten goede komen
 • Wanneer je werkt met een netwerkleverancier ben je na deze training een krachtige gesprekspartner

Steeds meer scholen beheren zelf hun Microsoft 365 tenant. Vaak in samenwerking met een externe beheerder. Om alle mogelijkheden goed te kennen en te weten hoe deze aansluiten op de behoefte van het onderwijs is diepgaande kennis nodig. Tevens wil je het maximale uit Microsoft 365 halen. Daar is productkennis voor nodig. Tijdens deze training geven we je deze productkennis.  Zo leer je precies welke onderdelen passen bij de behoefte van het onderwijs.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Microsoft 365 beheerders, maar ook geschikt voor iedereen die zich (op afstand) bezighoudt met ICT. Zoals beleidsmedewerkers, BIC'ers, gesprekspartners voor netwerkbeheerders, informatiemanagers etc.

Doel van de training

Deze training is een vervolg op de start-training. Je gaat tijdens deze vervolg-training veel dieper op de materie in zodat je nog beter in staat bent om je Microsoft 365 omgeving te beheren.

Resultaten

Na de training heb je kennis opgedaan over:

 • Azure Active Directory (AAD) gebruikers- en groepsbeheer;
 • hoe je dynamisch licentiebeheer kunt voeren;
 • beveiligingsbeleid op het gebied van toegang in AAD;
 • het beheerscentrum SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive;
 • het inrichten van SharePoint Communicatie sites i.c.m. Hubsites;
 • machtigingen en webparts gebruiken in SharePoint;
 • Teams, machtigingen, archiveren en Apps toevoegen;
 • Exchange distributielijsten, spamfilter, aliassen;
 • Endpoint Manager (Intune), beheer appataten en het instellen van beleid.

Data en deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is zes personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Schrijf je in via deze link >

De coronamaatregelen tijdens onze trainingen

Bij alle maatregelen heeft de Rijksoverheid aangegeven dat trainingsbureaus net als scholen hun activiteiten mogen voortzetten. We hebben uitgebreide maatregelen genomen om 1,5e meter afstand te borgen en een veilige trainingsomgeving te creëren. Zo zijn er maximaal 10 deelnemers aanwezig en één trainer. Elke deelnemer heeft zijn eigen tafel met spatscherm. Ons leslokaal is ruim genoeg om met 10 deelnemers 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.  De ruimte wordt grondig schoongemaakt na iedere training en er zijn handdesinfectiepompjes aanwezig. Lees er hier alles over »

Waar en wanneer kan ik deze training volgen?

Deze training geven we op verschillende momenten, de data vind je hiernaast. Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Datum en Locaties

27 januari 2022
van 9.00 tot 17.00 uur
Inschrijven