AVG 'train-de-trainer'

Op 25 mei 2018 zal de Europese wetgeving op de privacy van kracht worden. Deze wet zorgt ervoor dat organisaties, groot of klein, beter zorg gaan dragen voor persoonsgegevens die verzameld worden. 

De meeste datalekken vinden plaats door slordigheden van gebruikers. Denk aan wachtwoorden niet goed opbergen of een usb-stick laten slingeren. Met het oog op de AVG-wet is het dus meer dan ooit belangrijk om bewustwording te creëren in uw organisatie. Daar is deze training voor bedoeld. In de vorm van een train-de-trainer sessie laten we u zien hoe u uw collega's bewust kunt maken en geven we u handvatten (letterlijk ook middels een hand-out) om uw collega’s te informeren over de AVG-wet. 

Wat wordt er behandeld?

We gaan globaal bespreken wat de wet inhoudt voor scholen en voor het bestuur en daarnaast specifiek wat dit betekent voor leerkrachten Ook gaan we dieper in op wat een datalek is, hoe u dit kunt voorkomen en wat te doen als het toch gebeurt. Zo zult u samen met collega's bewuster bezig zijn met het verzamelen van data. Want dáár gaat het uiteindelijk om.

We gaan tijdens de training in op de volgende vragen:

  • Wat mogen we wel en niet delen?
  • Wat doen we met fotomateriaal van de leerlingen?
  • Welke gegevens mag je wel/niet overdragen aan anderen (denk aan intern of met andere bedrijven)?

Praktische informatie

Wilt u alvast goed voorbereid zijn op de wetgeving? Schrijf u nu snel in! We kunnen maximaal 15 personen per training laten deelnemen, dus VOL=VOL!

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor degene die op school verantwoordelijk is voor alles omtrent de AVG-wetgeving en die de scholing van collega's over dit onderwerp op zich zal nemen.

Datum en tijd
Wegens groot succes hebben wij  extra data gepland. De nieuwe data zijn:

Woensdag 28 maart van 14:00 uur tot 16:30 uur
Dinsdag 10 april van 14:00 uur tot 16:30 uur

Wilt u zich inschrijven? Klik dan op deze link.

Locatie
De training vindt plaats op ons kantoor van APS IT-diensten in Utrecht. Klik hier voor de adresgegevens. 

Kosten voor de training
€ 275,= p.p. ex. BTW 

Maatwerk 

Heeft u interesse in de training zoals deze, maar wilt u deze volledig toespitsen op uw instelling? Neem dan contact op met de manager trainingen via 030 – 2856664 voor de mogelijkheden.
Dummy
Dummy
Dummy