Forms, Flow en PowerApps

Office 365 heeft een aantal interessante applicaties die onterecht onderbelicht blijven. Zoals PowerApps, Flow en Forms waar u tijd mee kun besparen op school. Meer weten over deze apps? Op deze pagina vertellen we er meer over.


Forms   

Met Forms maakt u een toets voor leerlingen of een vragenlijst voor ouders. De link voor deze vragenlijst kunt u eenvoudig delen via de e-mail. Het is trouwens ook mogelijk om uw Form te delen via WhatsApp.
 
Tip: maak bijvoorbeeld een toets voor leerlingen, deel deze in OneNote met de hele klas, kijk de toets realtime vervolgens na en ken direct punten toe.
 
Ook leuk om te weten: Forms werkt goed samen met Microsoft Teams. Werkt u al met Teams? Dan kunt u het tabblad Forms toevoegen in uw groep. Hier kunt u bijvoorbeeld een vragenlijst delen, of gezamenlijk resultaten van een enquête inzien.


PowerApps

Zelf een applicatie bouwen voor de school? Dan kan met PowerApps. In zo'n school-applicatie kunnen ouders bijvoorbeeld de schoolagenda bekijken, de laatste nieuwsbrief bekijken of hun zoon of dochter ziekmelden. Het doel van PowerApps is om data die door de organisatie is opgeslagen, centraal toegankelijk te maken. 

Het is mogelijk om PowerApps te koppelen aan andere applicaties. Denk aan gegevens op uw Sharepoint: roosters van de leerkrachten of foto's van het schoolreisje. PowerApps is ook te koppelen aan Flow, waardoor informatie verkregen uit de school-app automatisch verwerkt wordt.

Ook voor een team leerkrachten of groep kinderen kunt u een app bouwen. Het is mogelijk iedere app een eigen opbouw te geven. Bijvoorbeeld een samenwerkings-app voor leerkrachten of informatieve app voor leerlingen.


Flow

Met Flow kunt u taken en werkstromen automatiseren. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar simpel gezegd kunt u ervoor zorgen dat herhalende taken automatisch verwerkt worden. Zo kunt u instellen dat een per e-mail ontvangen factuur automatisch in een daarvoor bestemde map opgeslagen worden.  

Stel, uw school heeft een eigen schoolapp waar ouders hun zoon of dochter kunnen ziekmelden. Met Flow is het vervolgens mogelijk om die ziekmelding gelijk naar de juiste leerkracht door te sturen.

Het is ook een optie
om de overblijflijst (gemaakt met Forms) realtime te delen met de overblijf-ouders. 

Wilt u nog meer weten? Bekijk dan onze training PowerApps, Flow en Forms, waar we alle applicaties uitvoerig behandelen er er actief mee aan de slag gaan. 

 

 

Dummy
Dummy
Dummy