Masterclass Microsoft Teams

Graag nodigen wij je uit op 21 november 2017 voor de Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs die gegeven zal worden in het gebouw van APS IT-diensten, Zwarte Woud 2 te Utrecht. Inschrijven kan hier.

Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs  

Office 365 kent naast de vele administratieve, organisatorische functies ook genoeg mogelijkheden voor onderwijskundig gebruik. Samen werken en samen leren vindt in het onderwijs bijna altijd plaats vanuit ‘teams’: teams van leraren (projectgroepen), teams van leerlingen of teams van leerlingen en leraren samen.  Als duidelijk is wie deel uit maken van zo’n team, kan Office 365 Teams die samenwerking ondersteunen met verschillende functionaliteiten zoals opdrachten aan leerlingen sturen, samenwerken aan een lesstof document etc. Vervolgens is dan de volgende vraag welke functionaliteit van Office 365 wil je waar gebruiken en hoe regel je dat goed in? 

Om die samenwerking goed te ondersteunen, is er in Office 365 de nieuwe functionaliteit “Teams” beschikbaar met werkruimtes waarin je: 

Documenten en hulpmiddelen kunt delen in zo’n team, kunt communicatie in de vorm van gesprekken (chats) alleen voor teamleden.
Directe toegang hebt tot SharePoint, OneNote en Skype voor Bedrijven zonder naar een ander programma te hoeven gaan.
Taken en opdrachten kunt toewijzen aan leerlingen of collega’s en vervolgens controleren ;
Klassemanagement kunt inrichten.
Een uitgebreide planningsfunctie hebt.
Kunt groeps- of ad-hoc 1 op 1 bellen.

Om al deze functionaliteiten goed te leren kennen en daar praktische ervaring mee op te doen, organiseert APS IT-diensten een “Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs”. Inschrijven kan hier.

Het programma van deze Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs ziet er als volgt uit:

09.45 – 10.30 uur - Aan de slag met Microsoft Teams
10.30 – 10.45 uur - Pauze
10.45 – 11.30 uur - Aan de slag met Microsoft Teams
11.30 – 12.00 uur - Implementatie en beheer van Microsoft Teams in het onderwijs
12.00 – 13.00 uur - Lunch
13.00 – 14.00 uur - OneNote, OneNote Classnotebook, Staff notebook
14.00 – 15.00 uur - Microsoft Stream
15.00 – 15.15 uur - Pauze
15.15 – 16.15 uur - Forms
16.15 – 17.00 uur - Implementatie en beheer van OneNote, Stream, Forms in het onderwijs

Praktische informatie
Doelgroep
Bovenschoolse ICT-ers. 

Datum
Dinsdag 21 november

Tijd
Van 9.00 uur tot 17.00 uur.  

Locatie 
APS IT-diensten te Utrecht
 
Kosten
€ 550 excl. BTW

Dummy

APS IT-diensten is een door het onderwijs erkend belangenbehartiger op het gebied van ICT voor het primair onderwijs. Dat zijn we geworden dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd dienstenaanbod.

In 1994 stopte de overheid met de ICT -invoeringsprojecten in het onderwijs. Vanaf dat moment moesten scholen zonder hulp van de overheid hun ICT- beheer en -onderhoud inrichten. Scholen ontdekten al snel dat het zelf aanschaffen van nieuwe software een erg kostbare zaak was.

Omdat er ook behoefte bleek aan ondersteuning bij het maken van de juiste ICT-keuzes en effectieve en efficiëntie implementatie van ICT, hebben wij in de loop der jaren onze dienstverlening uitgebreid. Ook voor training, advies, studiereizen en consultancy op maat bent u bij APS IT-diensten aan het juiste adres.

Office 365

Office 365 for Education is een veilige oplossing om vanaf elke locatie toegang te hebben tot e-mail en agenda's, Office Web Apps, chatberichten, vergaderingen en bestandsdeling.

Schoolspot

Schoolspot is dé ICT-webwinkel voor het basis- en speciaal onderwijs waar ouders en medewerkers met veel korting officiële software, hardware en andere ICT producten kunnen bestellen.

Privacy goed geregeld

De Wet Bescherming Persoonsgegevens maakt u als tekenbevoegde verantwoordelijk en aansprakelijk voor de veiligheid van alle leerling- en medewerkersgegevens.

Training & Advies

Wij bedienen het onderwijs vanuit ons Training en Advies Centrum.

Binnen TAC kunt u een passende keuze maken uit presentaties, workshops, trainingen en verdiepingsbijeenkomsten op elk niveau én voor alle doelgroepen.