Vier redenen om te starten met Microsoft Teams

Microsoft Teams, een applicatie die vorig jaar gelanceerd werd, zorgt ervoor dat alle relevante bestanden en afspraken van een team gebundeld zijn. Op één duidelijke plek. Leerlingen, leerkrachten en andere medewerkers kunnen hier gebruik van maken, maar wat zijn de voordelen en waarom zou u beginnen met Microsoft Teams?

1. Overzicht houden en tijd besparen

We werken vaak in verschillende teams; een team van leerkrachten of een projectgroep. Voor het overzicht in zo’n groep is Microsoft Teams in het leven geroepen. Teams biedt onder meer een chat-functie, waarin je de laatste vorderingen kunt bespreken. Zo hoeven projectleden geen lange conversaties via de e-mail te houden en tientallen keren heen-en-weer te mailen. Ook deelt u eenvoudig de laatste versie van documenten.

2. Samenwerken met de klas

Naast het werken met bijvoorbeeld leerkrachten of andere medewerkers, kunt u Teams ook inzetten in de klas met leerlingen. U kunt opdrachten maken en leerlingen kunnen via Teams hun opdracht inleveren. Vervolgens kunnen leerkrachten op een overzichtelijke manier het ingeleverde werkt bekijken en feedback geven. 

3. Applicaties zoals Sharepoint, OneDrive, OneNote en PowerBI zijn geïntegreerd

Verschillende applicaties zijn in Teams geïntegreerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat u notities uit OneNote gemakkelijk kunt delen. Maar het is ook mogelijk om direct vanuit je OneDrive een document aan de groep toe te voegen. Belangrijk detail: u deelt dan een kopie, de originele versie blijft in je OneDrive staan.

4. Bestanden die je als team gebruikt op één plek bewaard

Hoe vaak zoekt u wel niet in verzonden e-mailtjes naar de laatste versie van dat ene document. Met Microsoft Teams heeft u per projectgroep of team één locatie voor bestanden. Zo hoeft u dus niet meer te zoeken, maar weet u waar het staat.

 

Meer weten over Microsoft Teams?
Bent u geïnteresseerd in Teams en wilt u een training volgen? Klik hier voor meer informatie

Dummy

Geïnteresseerd in een training?

  • Bezoek de masterclass Teams, waar we dieper ingaan op de beheerskant van Teams.
  • Of kom naar de gratis inspiratiesessie op 30 mei waar we de mogelijkheden voor beheerders bekijken!