Introductietraining Micro:bit

Tijdens deze training introduceren wij u de Micro:bit. Deze minicomputer is ontworpen op initiatief van de BBC, speciaal voor het onderwijs. Scholieren kunnen met dit apparaatje de basis van het programmeren leren.

Tijdens deze training leert u hoe u kunt programmeren met de Micro:bit en hoe u dit apparaatje kunt inzetten in de les. Door middel van demonstraties laten we u in een halve dag de mogelijkheden zien en ook laten we zien welke resources u kunt gebruiken in de les. Zo kunt u hier later mee aan de slag in de klas.

De lesplannen
Na deze introductietraining ontvangt u 10 kant-en-klare lessen. Met dit lespakket kunnen leerlingen meedoen aan de zogenoemde Micro:bit Challenge. Bij elke Challenge moeten leerlingen een probleem oplossen. Bijvoorbeeld: hoe is het klimaat in de omgeving van de school? Leerlingen kunnen vervolgens met een geprogrammeerde Micro:bit naar buiten om de temperatuur te meten, de luchtvochtigheid te bekijken en de windsnelheid te onderzoeken.

Uiteraard zijn de lessen uit de Challenge een basis en gaat het om vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leerkrachten) om de Challenge zo origineel mogelijk te volbrengen.

De Challenge is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 en 8.

Inbegrepen bij de Micro:bit Training:

  • 1 Class pack, dat bestaat uit 10 Micro:bits, inclusief batterijen en USB-kabels;
  • 10 uitdagende lesplannen.

Praktische informatie

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor leerkrachten die geïnteresseerd zijn in een introductietraining over programmeren in de klas.

Data
Woensdag 23 mei 2018
Woensdag 6 juni 2018

Tijd
14.00 uur tot 17.00 uur.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. Komt u met een collega, dan graag per persoon één inschrijfformulier invullen.

Locatie 
IT Randsteden te Amersfoort.

Kosten
€ 450 excl. BTW.

Dummy

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze manager trainingen, Carmen van der Aa. Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl. 

Dummy
Dummy

APS IT-diensten is een door het onderwijs erkend belangenbehartiger op het gebied van ICT voor het primair onderwijs. Dat zijn we geworden dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd dienstenaanbod.

In 1994 stopte de overheid met de ICT -invoeringsprojecten in het onderwijs. Vanaf dat moment moesten scholen zonder hulp van de overheid hun ICT- beheer en -onderhoud inrichten. Scholen ontdekten al snel dat het zelf aanschaffen van nieuwe software een erg kostbare zaak was.

Omdat er ook behoefte bleek aan ondersteuning bij het maken van de juiste ICT-keuzes en effectieve en efficiëntie implementatie van ICT, hebben wij in de loop der jaren onze dienstverlening uitgebreid. Ook voor training, advies, studiereizen en consultancy op maat bent u bij APS IT-diensten aan het juiste adres.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?