Minecraft in de klas

Minecraft is in Nederland nieuw binnen het onderwijs, maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. Maar wat kunt u nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training Minecraft in de klas aan. In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan.

We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties, software maar ook naar het gebruik van Minecraft in de klas. Hoe werkt de besturing, wat zijn de speciale mogelijkheden voor leerkrachten, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb ik zelf nodig als leerkracht?

Na afloop van de training kunt u:

• Een Minecraft-omgeving inrichten voor een klas
• Controle houden over een klas in de Minecraft-omgeving
• De mogelijkheden van Minecraft in het onderwijs toepassen
• Zelfstandig lessen verzorgen in Minecraft.

 Praktische informatie

Doelgroep
Leerkrachten die nieuw zijn met het gebruik van Minecraft binnen het onderwijs.

Data
Vrijdag 18 mei 2018
Woensdag 13 juni 2018

Tijd
10.00 uur tot 16.00 uur

Inschrijven
U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. Komt u met een collega, dan graag per persoon één inschrijfformulier invullen.

Locatie
IT Randsteden te Amersfoort

Kosten
€ 350,- excl. BTW, inclusief lunch. De factuur kan naar de organisatie verzonden worden.

Over de trainers
De training wordt verzorgd door IT Randsteden. Zij verzorgen diverse trainingen voor zowel het primair- als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerkrachten. Alle trainingen zijn gevalideerd door Register Leraar.

Ook interessant
Artikel van NRC over Minecraft in de klas: Hoe leerzaam is de game Minecraft in de klas?

 

Minecraft in de klas

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met onze manager trainingen, Carmen van der Aa.  
Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl

Inschrijven training
Gillian Quanjer over Minecraft
Het team gaf de leerlingen de opdracht om de school na te bouwen in Minecraft. Sommige jongens speelden thuis ook Minecraft en konden al heel veel. Zij kregen dan weer de opdracht om de omgeving na te bouwen. Het werd iedereen al snel duidelijk waarom de kinderen het spel zo leuk vinden. Ze kunnen eindeloos hun fantasie gebruiken. Hun verbeeldingskracht kent geen grenzen. Het is lego voor de digitale generatie."
Marieke Harbers, leerkracht van de Hoge Weerdschool in Epe