Driedaagse masterclass Functioneel beheer

Leer in drie dagen Office 365 op functioneel niveau in te richten en te beheren! 

Office 365 wordt continu voorzien van nieuwe functionaliteiten waarbij regie en beveiliging een steeds belangrijkere rol spelen. Door die groeiende omvang in inhoud en beheermogelijkheden, was het noodzakelijk de tweedaagse Masterclass Functioneel Beheer per 2018 uit te breiden tot een driedaagse Masterclass. Zo kunnen we voldoende tijd besteden aan alle onderdelen en de beheermogelijkheden.

Doel van de masterclass

In de masterclass gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (denk aan updaten, upgraden, back-uppen) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen. 

Met functioneel beheer zet u de standaard Office 365 omgeving om naar de wensen en eisen die uw onderwijsorganisatie daaraan stelt. U leert hoe u binnen Office 365 functionaliteiten kunt arrangeren en mixen waardoor gebruiksgemak, communicatie en samenwerken aansluiten bij de wensen van de onderwijsorganisatie.

Verder leert u documentmanagement, werkstromen, werkprocessen, vormgeving, overleg- en samenwerkstructuren zo in te richten dat u als beheerder volledige controle hebt en bestuurders, leerkrachten of leerlingen er doelgericht en veilig mee kunnen werken.

Het Governance onderdeel (regie houden op uw eigen omgeving) komt nadrukkelijk aan bod. Hoe geeft u gebruikers de rechten en rollen die ze nodig hebben om goed te kunnen (samen)werken, maar ook om een veilige en controleerbare werkomgeving in te richten. Voor het Governance deel is in de laatste middag ruimte ingebouwd voor (eventuele) participatie vanuit de leiding van uw organisatie. Dit is namelijk gerelateerd aan de bestuurlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de juiste beleidsmaatregelen worden getroffen om te voldoen aan de eisen van de wet. 

De driedaagse masterclass is opgebouwd uit een combinatie van informatie, demonstratie en vooral practicum-onderdelen. Door het hands-on werken leert u hoe u het functioneel beheer zelf kunt inrichten. Gedurende de training worden bestaande omgevingen van verschillende schoolbesturen getoond, die laten zien hoe de eigen omgeving op functioneel niveau ingericht en beheerd kan worden.  

Inhoud

Kennismaking en oefenen met:

1. Delen en samenwerken binnen Office 365:
-Office 365 functionaliteiten;
-Identity management;
-OneDrive voor bedrijven;
-Sharepoint online teamsites;
-Sharepoint online communicatie sites;
-Sharepoint online bibliotheken en lijsten;
-Skype voor bedrijven;
-Groepen;
-Planner;
-Teams.

2. Administratief en educatief gebruik van Office 365:
-Extern delen;
-Flow (werkstromen);
-Power App & Power BI;
-Forms (formulieren);
-OneNote;
-Office Online;
-Office Delve;
-Exchange;
-Stream.

3. Governance: regiehouden op de eigen Office 365 omgeving
-Regievoering op technisch niveau;
-Regievoering op functioneel niveau;
-Regievoering op implementatie niveau; 
-Toekennen van rollen;
-Toekennen van bijbehorende rechten;
-Identity management;
-Licentiemanagement;
-Licentiedifferentiatie;
-Rol en verantwoordelijkheid bestuurder.

Omdat de Office 365 omgeving door Microsoft regelmatig (volgens een roadmap) wordt aangepast, kan de uiteindelijke inhoud afwijken van deze omschrijving. 

Inschrijven

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met onze manager trainingen, Carmen van der Aa.  
Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl

Office365 for Education

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven

Tijd
9:00 uur tot 17:00 uur

Doelgroep
ICT-medewerkers (systeembeheerders, ICT-beleidsmedewerkers, Bovenschoolse ICT-coördinatoren) verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van de Office 365 omgeving voor hun schoolbestuur of school. Deelnemers moeten deelgenomen hebben aan de Basistraining, of vergelijkbare praktijkervaring hebben, om profijt te hebben van deze masterclass.

Investering
€ 1500,- (excl. BTW) voor de 3-daagse training, inclusief koffie/thee/fris/lunch en deelnamecertificaat.

Locatie
APS IT-diensten in Utrecht. De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (station Lunetten op 4 minuten loopafstand) of met de auto (gratis parkeren).

Dummy
Hans van Buren - systeembeheer op de Ds. J. Fraanjeschool, Barneveld