Masterclass Functioneel beheer

Leer in twee dagen hoe u Office 365 op functioneel niveau voor uw onderwijsorganisatie kunt inrichten en beheren!

Doel
In deze tweedaagse masterclass functioneel beheer gaan we dieper in op de belangrijkste onderdelen van Office 365 en hoe u die optimaal kunt inrichten voor uw eigen organisatie. Het traditionele applicatiebeheer (installeren, updaten, upgraden, back-uppen etc.) is grotendeels verleden tijd met het online aanbieden van Office 365 waar Microsoft zorgt voor dit type beheer. Maar daarvoor in de plaats is het veel belangrijkere functionele beheer gekomen.

Met functioneel beheer maakt u de ‘standaard’ Office 365 omgeving, zoals die door Microsoft wordt aangeboden, op maat van de wensen en eisen die uw organisatie daaraan stelt. U leert hoe u binnen Office 365 functionaliteiten kunt arrangeren en mixen waardoor gebruiksgemak, communicatie en samenwerken aansluiten bij de wensen van de organisatie.

Verder leert u hoe u binnen de Office 365 omgeving documentmanagement, werkstromen, werkprocessen, vormgeving, overleg- en samenwerkstructuren zo inricht dat u als beheerder daar de volledige controle over hebt en bestuurders, leerkrachten of leerlingen er doelgericht mee kunnen werken.

De tweedaagse masterclass is opgebouwd uit een combinatie van informatie, demonstratie en vooral veel practicum onderdelen zodat u door het opdoen van kennis en vaardigheden zelf leert hoe u het functioneel beheer kunt inrichten. Praktijkvoorbeelden van bestaande (onderwijs) Office 365 omgevingen vormen de basis voor de practicumonderdelen.

 
Inhoud
Kennismaking en oefenen met:

1. Delen en samenwerken binnen Office 365:
- Office 365 functionaliteiten;
- Identity management;
- OneDrive voor bedrijven;
- Sharepoint online teamsites;
- Sharepoint online communicatie sites;
- Sharepoint online bibliotheken en lijsten;
- Skype voor bedrijven;
- Groepen;
- Planner;
- Teams.

2. Administratief en educatief gebruik van Office 365:
- Extern delen;
- Flow (werkstromen);
- Power App & Power BI;
- Forms (formulieren);
- OneNote;
- Office Online;
- Office Delve;
- Exchange;
- Stream.

Omdat de Office 365 omgeving door Microsoft regelmatig (volgens een roadmap) wordt aangepast, zal de inhoud soms afwijken van de eerdere omschrijving. 

Geen enkele Office 365 omgeving is in de praktijk precies gelijk omdat organisaties verschillende prioriteiten en eisen stellen. Gedurende de training worden bestaande omgevingen van verschillende schoolbesturen getoond, die laten zien hoe de eigen omgeving op functioneel niveau ingericht en beheerd kan worden. 

 

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met onze manager trainingen en studiereizen, Carmen van der Aa.  
Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl

Carmen van der Aa
Office365 for Education

Data 2017 (2-daags)
Er zijn geen data meer voor 2017 gepland. In 2018 zal deze masterclass uitgebreid worden naar drie dagen. Klik hier voor meer informatie over de driedaagse masterclass Functioneel Beheer (2018).

Tijd
9:00 uur tot 17:00 uur

 

Doelgroep
ICT-medewerkers (systeembeheerders, ICT-beleidsmedewerkers, Bovenschoolse ICT-coördinatoren) verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van de Office 365 omgeving voor hun schoolbestuur of school. Deelnemers moeten deelgenomen hebben aan de Basistraining, of vergelijkbare praktijkervaring hebben, om profijt te hebben van deze tweedaagse masterclass.

Investering
€ 1100,- (excl. BTW) voor de 2-daagse training (2017), inclusief koffie/thee/fris/lunch en deelnamecertificaat.

Locatie
APS IT-diensten in Utrecht. De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (station Lunetten op 4 minuten loopafstand) of met de auto (gratis parkeren).