Office 365 toepassen in de praktijk

Samen leren en samenwerken in het onderwijs is aan verandering onderhevig. Juist die verandering van samen leren en werken in de Cloud staat centraal bij deze gratis bijeenkomst over Office 365 Toepassen in de praktijk.

Deze informatiesessie is bedoeld voor onderwijsinstellingen die willen weten hoe ze de diensten van Office 365 optimaal kunnen inzette, zowel op school- als bestuursniveau.

De bijeenkomst 
Office 365 is een professioneel en veilig online (cloud) platform dat wereldwijd gebruikt wordt. Door de aard van het online platform, worden er snel veranderingen en verbeteringen aangebracht. Hier wilt u als onderwijsinstelling uiteraard grip op houden. Tijdens deze middag demonstreren we de nieuwe ontwikkelingen en bespreken we de consequenties voor onderwijsorganisaties met betrekking tot beheerkeuzes.

Onderwerpen die aan bod komen

Innovaties in Office 365
Regelmatig worden er nieuwe onderdelen toegevoegd aan het Office 365 platform. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de nieuwste toevoegingen aanpassingen, in het bijzonder de innovaties op het SharePoint platform. 

De regie houden in Office 365
Als beheerder wilt u regie houden over uw Office 365 omgeving en zelf bepalen welke onderdelen beschikbaar zijn en voor welke medewerkers. Om deze regiefunctie uit te kunnen voeren, is het belangrijk te weten hoe rechten en rollen aan medewerkers worden toegekend, aan wie ze worden toegekend en waar ze kunnen worden ingevoerd. 

Beveiliging
In het kader van de beveiliging van uw data in de Office 365 omgeving, demonstreren we welke mogelijkheden Microsoft u biedt om te voldoen aan de strenge eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming die vanaf mei 2018 effectief is.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u bovendien vragen te stellen aan onze experts. Ook kunnen zij u uitgebreid informeren over ondersteuningsaanbod van APS IT-diensten in de vorm van trainingen en consultancy.

Praktische informatie

Doelgroep
ICT-coördinatoren, Bovenschoolse ICT-coördinatoren en ICT Beleidsmedewerkers (die een Office 365 schoolomgeving beheren).

Data
Binnenkort vindt u hier nieuwe data.

Programma 
13.00 uur – Ontvangst met koffie/thee
13.15 uur – Aanvang en welkom
13.30 uur – Inleiding en presentaties  
15.00 uur – Pauze
15.30 uur – Presentatie
16.00 uur – Algemene vragenronde en afsluiting  
16.30 uur – Borrel 

Kosten
Gratis

Office365Devices

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met onze ServiceDesk.
Via 030 2856 870 of info@apsitdiensten.nl.

Dummy
De middag is voorbij gevlogen! Het was erg inspirerend en we hebben gezien wat er nog allemaal mogelijk is met Office 365 op ons bestuurskantoor en binnen onze scholen. Er was tijdens de middag genoeg ruimte voor vragen en de trainers zijn zeer bevlogen. Ze kunnen iedereen op een mooie manier bij de sessie betrekken en zorgen er bovendien voor dat je gefocust blijft. Ze hebben echt verstand van zaken.
Evelien Wildeboer-Jansen, Stichting 'Ieder kind telt'