Programmeren in de klas

Programmeren is hét lezen en schrijven van de toekomst. En wist u dat kinderen door te leren programmeren ook andere vaardigheden ontwikkelen? Samenwerken, creatief denken, ruimtelijk inzicht, problemen oplossen en structureren…

Programmeren in de klas met de Ohbot
Tijdens deze eendaagse training gaat u zelf een start maken met het programmeren. U maakt kennis met Code.org en we laten u zien hoe diverse lesplannen voor verschillende niveaus beschikbaar zijn. Vervolgens leert u met behulp van de Ohbot om diverse aspecten van het programmeren in de praktijk toe te passen. Computerkennis is niet nodig om aan deze training deel te nemen. 
Programmeren is een belangrijk onderwerp geworden in het onderwijs. Het is één van de vaardigheden die een grotere rol gaat spelen op ieder gebied in de maatschappij. Maar hoe begin ik hier nu mee als leerkracht? Waar vind ik de juist hulpmiddelen en hoe start ik dit op in mijn eigen klas? Op deze vragen geven wij antwoord tijdens de training “Programmeren in de klas”.

Onderwerpen van de training zijn:
• Uitleg over programmeren
• Kennismaken met Code.org, Interface bespreken
• Doorlopen van de lesplannen van Code.org
• Introductie van de Ohbot
• Het programmeren van de Ohbot
• Het gebruik van sensoren

Naast dat u deze dag vooral zelf veel ervaring op gaat doen met programmeren en we een aantal lesplannen uitgebreid gaan behandelen, krijgt u een Ohbot om mee te nemen naar school. Deze robot kunt u zelf programmeren en tot leven laten komen. We bespreken de mogelijkheden van de Ohbot en leggen u alles uit over het programmeren van de motoren maar ook over het gebruik van sensoren.

Meld u aan
U kunt zich online aanmelden voor de training Programmeren met de Ohbot.

Annuleringsvoorwaarden >


Praktische informatie

Doelgroep
Leerkrachten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs die meer willen doen met programmeren (voorkennis niet nodig). 

Data
Vrijdag 23 juni

Tijd
Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie
IT Randsteden te Amersfoort.

Kosten
€ 525,- excl. BTW, inclusief de Ohbot.
De factuur kan naar de organisatie verzonden worden.

De trainers
De training wordt verzorgd door IT Randsteden. Zij verzorgen diverse trainingen voor zowel het primair- als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerkrachten. Alle trainingen zijn gevalideerd door Register Leraar.

Op schoolspot vindt u de informatiepagina ‘programmeren op de basisschool’. Hier vindt u lesideeën, filmpjes, spelletjes, het programmeer ABC en allerlei info over hoe u met uw klas kunt gaan coderen en programmeren.

Ook interessant
Opiniestuk op NRC: Kinderen kansloos zonder programmeren

Programmeren met de Ohbot

Liever een training op maat?

Neem dan contact op met onze manager trainingen en studiereizen, Carmen van der Aa.  
Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl

Carmen van der Aa
Dummy
Dummy
Dummy
Het was een leerzame bijeenkomst over programmeren. We zijn bezig geweest met de Ohbot. Een duidelijke uitleg en bruikbaar in de praktijk. Aan het eind van de dag kregen we een Ohbot mee naar huis om in de school te kunnen gebruiken. Dit was fantastisch, op deze manier kun je het gelijk in de praktijk brengen.
René van den Broek, St. Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort (KPOA)