Training

Masterclass Privacy & Security Officer voor BIC-ers

Steeds meer BIC'ers krijgen taken op het gebied van privacy en/of security erbij. Daarnaast worden ook de eisen ten aanzien van AVG en security steeds strenger. Hoe ga je hiermee om als BIC'er? De trainers van Privacy op School helpen je op weg!

Wat komt er deze bijeenkomst aan bod?

 • Leer meer over het aanpakken van het IBP-beleid en het toepassen van het normenkader
 • Ga aan de slag met een cybercrisisoefening en bespreek de taken van een Privacy Officer

Wat betekent het normenkader IBP voor jouw werk? Hoe kun je dit als BIC'er het beste aanpakken? Wat is jouw rol hierin en die van de rest van de organisatie? Hoe geef je het IBP-beleid goed vorm en hoe positioneer je dit binnen je organisatie? In deze masterclass helpen de trainers van Privacy op School je met deze vraagstukken. Meld je snel aan, want het aantal deelnemers is beperkt per sessie!

logo-zonder-witruimt.pngDoelen

Na deze opleiding ken jij:
 • de voor jouw relevante basiskennis op het gebied van AVG en security;
 • een aanpak voor het toepassen voor het normenkader IBP voor het po/vo;
 • de taken en verantwoordelijkheden van een Privacy & Security Officer (in combinatie met de rol van BIC'er);
 • de aanpak voor het IBP-beleid en best practices voor de implementatie hiervan.

De trainers

 
Maarten-(1).jpg

Maarten van Diggele

Maarten van Diggele is privacy jurist en werkzaam als Functionaris voor de Gegevensbescherming voor diverse schoolbesturen in vooral het PO. Daarnaast vervult hij voor grote schoolbesturen met enige regelmaat de rol van Privacy Officer a.i. Maarten adviseert vanuit zijn rol schoolbesturen bij het verbeteren van informatie- en privacybescherming in het onderwijs en fungeert voor hen als vraagbaak. Verder heeft Maarten een ruime ervaring opgebouwd in het verzorgen van bewustwordingssessies voor onderwijsmedewerkers en geeft hij training aan privacy professionals in het onderwijs.

Erik.jpg

Erik van Es

Erik van Es is werkzaam als Functionaris voor de Gegevensbescherming voor diverse onderwijsorganisaties. Dagelijks begeleidt en adviseert hij besturen en organisaties bij het voldoen aan privacywetgeving, het opstellen van IBP-beleid en procedures, het uitvoeren van DPIA en bij het beantwoorden van privacyvraagstukken. In samenwerking met zijn collega’s van Privacy op School heeft hij een IBP-toetsingskader voor het onderwijs ontwikkeld dat Privacy op School toepast bij AVG-audits en heeft hij gewerkt aan de totstandkoming van de dienst van FG-as-a-service. Vanuit deze kaders helpt hij onderwijsorganisaties om te voldoen aan de AVG.

Tonny-(1).jpg

Tonny Plas

Tonny Plas is eigenaar van Privacy op School en daarnaast Functionaris voor de Gegevensbescherming voor diverse grote schoolbesturen in het onderwijs. Dagelijks werkt hij met een team van privacy en security professionals op scholen ten behoeve van het ontwikkelen en implementeren van het IBP-beleid binnen het PO en VO. Privacy op School heeft hiervoor praktische en werkbare aanpak voor scholen ontwikkeld om te voldoen aan de AVG. Tonny leidt daarnaast FG-ers op en traint medewerkers op scholen. Daarnaast is Tonny betrokken bij diverse keteninitiatieven, zoals het Convenant Digitale onderwijsmiddelen en privacy (www.privacyconvenant.nl).

Programma

12.30 uur - Inloop
13.00 uur - Basiskennis AVG en security
14.00 uur - Aanpak normenkader IBP 
14.30 uur - Pauze
15.00 uur - Rol PO en SO
15.30 uur - Aanpak IBP-beleid
16.15 uur - Cybercrisisoefening
17.00 uur - Sluiting

Let op: zijn er voor een sessie te weinig aanmeldingen? Dan kan het voorkomen dat er twee sessies worden gecombineerd.

Training op locatie

Wil je deze training graag volgen bij jullie op school of met het bestuur? Dit kan vanaf 8 tot maximaal 14 personen. Informeer naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan via c.vanderaa@apsitdiensten.nl.

Training in het kort

 • Volgende training
  donderdag 3 oktober
 • Duur
  van 12.30 tot 17.00 uur
 • Niveau
  Basis
 • Prijs
  250,-

Aanmelden

Schrijf je in - Masterclass Privacy & Security Officer voor BIC-ers

 1. 3 oktober 2024

  van 12.30 tot 17.00 uur APS IT-diensten

Waar en wanneer kan ik deze bijeenkomst volgen?

Links zie je waar en wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Volg je liever samen met je school of bestuur een op maat gemaakte training over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een training op maat.