Ondersteuning & advies

Bewustwording: omgang met gevoelige ICT-systemen

Is de beveiliging binnen jouw stichting of school goed op orde? En hoe bewust gaan medewerkers om met gevoelige data? Wij helpen je graag bij het inregelen van de juiste beveiligingsinstellingen en om collega's bewust te maken van privacyrisico's.

Waar kunnen onze consultants bij helpen?

  • Opzetten van een phishingcampagne. Je collega's weten vast al dat zij niet op linkjes in verdachte mails moeten klikken. Maar houden zij zich wel echt aan dit advies? Binnen Microsoft 365 kun je een phishingcampagne opzetten. Hiermee stuur je een nepmailtje rond naar collega's en controleer je hoe bewust zij omgaan met zo'n e-mail. Klikken ze op de linkjes en geven ze gevoelige gegevens door, of zijn ze juist goed bezig en markeren ze het mailtje als spam? Afhankelijk van de resultaten kun je hen dan adviseren. Onze consultants helpen je graag bij het opzetten van een phishingcampagne.
  • Advies over privacyrisico's en beveiligingsinstellingen. Waarschijnlijk gebruiken jullie verschillende systemen. En in veel van deze systemen gaat belangrijke, maar gevoelige data rond. Denk aan rapportcijfers, zorgdossiers of paspoortkopie├źn. Je bent verantwoordelijk om hier zorgvuldig en veilig mee om te gaan. Want door een klein foutje kan er een datalek ontstaan waarbij dit soort gegevens kwijtraken, of zelfs worden misbruikt. Met de Microsoft APK controleren onze consultants of de beveiliging binnen de stichting of school goed op orde is.
  • Advies over veilige mailen en delen. Onze consultants helpen je bij het inregelen van goed geregelde e-mailbeveiliging, bijvoorbeeld met Zivver.

Wat levert deze dienst op?

Bewustwording in de organisatie is ontzettend belangrijk. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de gevaren van buitenaf, en moeten weten hoe zij goed omgaan met gevoelige gegevens. Zo is de kans op datalekken of het kwijtraken van gegevens veel kleiner.  Daarbij speelt goede informatiebeveiliging ook een grote rol. Wanneer alles goed en veilig is ingeregeld, maak je het gebruikers (en jezelf) makkelijker en verklein je de kans op datalekken.

Meer ondersteuning en advies

Onze consultants zijn breed inzetbaar en ondersteunen je graag. Ze hebben zelf voor de klas gestaan en werken al ruim 25 jaar met Microsoft. Hierdoor zijn ze als geen ander in staat onderwijs en ICT samen te brengen en zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer over onze ondersteuning en advies

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Onze consultants

Jan en Maurits zijn breed inzetbaar en helpen je graag.