Over ons

Netwerk voor en door bovenschoolse ICT-coördinatoren (het BIC-netwerk)

Netwerk voor en door bovenschoolse ICT-coördinatoren (het BIC-netwerk)

Het bovenschools ICT-coördinatoren-netwerk (BIC-netwerk) is een landelijk kennisnetwerk en een samenwerkingsverband van bovenschoolse ICT-coördinatoren. Zij wisselen in het netwerk op bovenschools niveau relevante aspecten van ICT en onderwijs uit. Het BIC-netwerk wil hiermee besturen, (bovenschools) management en scholen op lokaal en regionaal niveau ondersteunen en informeren over het gebruik van ICT. Bijvoorbeeld op het gebied van beheer en beveiliging, ICT en didactiek of het initiëren en begeleiden van implementatie- en veranderingsprocessen. Het BIC-netwerk ontplooit ook op landelijk niveau initiatieven die innovatie met ICT binnen het onderwijs bevorderen.

Zelfstandig en onafhankelijk platform

Het BIC-netwerk is een initiatief van APS IT-diensten en bestaat sinds 2004. Het netwerk opereert zelfstandig en is onafhankelijk van commerciële partijen. Leveranciers uit de licentieportefeuille van APS IT-diensten kunnen met specifieke projecten betrokken worden bij het netwerk. In het BIC-netwerk ga je werken aan je eigen professionaliteit en competenties en deel je samen met anderen ervaringen en kennis. Daarnaast fungeert het BIC-netwerk als klankbord voor APS IT-diensten om vanuit het veld te leren over de behoeften en wensen in het onderwijs.

Bijeenkomsten

Er zijn vier BIC-bijeenkomsten per jaar, de agenda is afhankelijk van de gezamenlijk gekozen thema’s van dat jaar. De bijeenkomsten hebben zowel een informatief als een professionaliserend karakter. ‘Voor en door BIC-leden’ is daarbij een belangrijk principe. De leden van het BIC-netwerk hebben tevens de beschikking over een BIC-tablet waarmee ze zich een beeld kunnen vormen van aspecten die een rol spelen bij het invoeren of uitbreiden van mobiel leren in de scholen.

Informatie uitwissel op besloten portal

Voor de leden van het BIC-netwerk is een webportal beschikbaar. Via deze (besloten) samenwerkingsomgeving kunnen leden elkaar plaats- en tijdsonafhankelijk bereiken en informatie uitwisselen. Dit algemene forum is de plek om met elkaar van gedachten te wisselen over allerlei ICT-onderwerpen. 

Lid worden van het BIC-netwerk?

Wij nodigen je graag uit om lid te worden van het BIC-netwerk. Ben je bovenschoolse ICT-coördinator en wil je ook lid worden? Meld je dan hier aan. Deelnemen aan het BIC-netwerk kost € 425,- (excl. BTW) per jaar.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl