Over ons

Sluit je aan bij APS IT-diensten

Als school(bestuur) kun je bij ons terecht voor zeer voordelige ICT-licenties, doordat we namens het hele onderwijs grootschalig onderhandelen met leveranciers. Lees meer over wat wij doen en wanneer je bij ons kunt aansluiten.

Ook aansluiten bij APS IT-diensten


Wat doet APS IT-diensten?

APS IT-diensten behartigt de belangen van het basis- en speciaal onderwijs op het gebied van ICT. Al bijna 30 jaar zijn we dé vertrouwde partner voor zeer voordelige onderwijslicenties, doordat we namens het hele onderwijs grootschalig onderhandelen met leveranciers. 

En ons aanbod is breder dan dat! We geven scholen onafhankelijk advies, delen kennis en bieden ondersteuning aan om werk uit handen te nemen. Ook organiseren we trainingen, webinars en evenementen. Alles zodat scholen goed én veilig gebruik kunnen maken van ICT. Onze deskundige adviseurs hebben jarenlange ervaring in het onderwijs. Zij zijn daardoor goed in staat om besturen, scholen en individuele medewerkers te ondersteunen bij het veilig inrichten (en optimaliseren) van digitale omgevingen en het borgen van compliance.

Wie kunnen zich bij ons aansluiten?

  • Basisscholen en Integraal Kind Centra (IKC)
  • Besturen waar basisscholen onder resulteren
  • Speciaal onderwijs (van 0-18 jaar)
  • Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs (SWV)
  • Schoolbegeleidingdienst (SBD) en Schooladviesdienst (SAD)
  • Administratiekantoren voor het onderwijs
  • Cultuur-, kunst- en educatieonderwijs (CKE)
  • Particulier basisonderwijs
  • Organisaties met zorg-onderwijs combinatie

Wat bieden wij?

Lage prijzen en gunstige voorwaarden
Om ICT betaalbaar te maken voor het onderwijs, onderhandelen wij namens alle onderwijsinstellingen in Nederland uitvoerig met softwareleveranciers voor de beste prijs en voorwaarden. Dit doen we samen met onze partners SURF (voor het hoger- en wetenschappelijk onderwijs, en SLBdiensten (voor het voortgezet onderwijs.) Hierdoor bieden we aantrekkelijke overeenkomsten aan met hoge kortingen. Vrijwel alle onderwijsinstellingen in Nederland schaffen dankzij deze overeenkomsten voordelig hun software aan.

Ruim actueel aanbod
We bieden een ruim actueel aanbod aan licenties en online diensten van uiteenlopende leveranciers. In onze webwinkel vind je alle producten. Na je bestelling zorgen we ervoor dat je de licenties op de juiste manier ontvangt en kunt uitrollen binnen je onderwijsinstelling. Regelmatig inventariseren wij de behoeften binnen het (speciaal) basisonderwijs. Dat doen we onder andere via APS IT-diensten peilt. Is er vraag naar een bepaald product? Dan gaan wij in onderhandeling met de leverancier.

Gratis webinars, bijeenkomsten en instructies

Als school of bestuur wil je ICT optimaal inzetten in de praktijk. Daar ondersteunen wij graag bij! Zo delen we kennis via ons kennisplatform, gratis webinars, informatiebijeenkomsten, praktische handleidingen en video's. Tip: volg iedere twee maanden het gratis Microsoft 365 update webinar en blijf op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten en updates binnen de omgeving!

Professionaliseer jezelf met een training
We verzorgen verschillende trainingen, bijvoorbeeld over hoe je de Microsoft-omgeving veilig inricht en beheert. Je kunt ook een training op maat volgen.

Ondersteuning en advies
Als school of bestuur moet je steeds meer keuzes maken op het gebied van ICT. Al deze keuzes wil je op een verantwoorde manier doen waarbij het belangrijk is om zelf de regie te behouden. Heb je ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij de inrichting van je omgeving? Of wil je advies over de implementatie van een oplossing? Onze consultants zijn breed inzetbaar en hebben jarenlange onderwijservaring. Lees meer over ondersteuning en advies.

Deskundige Servicedesk

Onze Servicedesk staat iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur klaar om uiteenlopende vragen te beantwoorden en je te informeren over onze dienstverlening. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen ze vrijwel elke vraag direct beantwoorden.

Altijd up-to-date
Verloopt een licentie binnenkort? Dan informeren we je hierover via de mail. Zo voorkomen we dat jullie medewerkers met een verlopen licentie werken. Daarnaast houden we je altijd op de hoogte van belangrijke updates, nieuwe producten en komende evenementen. Dat doen we via onze diverse nieuwsbrieven.

Ook aansluiten bij APS IT-diensten

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl