Informatiebeveiliging

Je data beveiligen

ICT speelt een steeds belangrijkere rol in het onderwijs. Het aantal apparaten dat gebruikmaakt van je netwerk neemt toe. Steeds vaker zijn dat apparaten die niet door de ICT’er beheerd worden, maar mobieltjes en tablets meegenomen door leerlingen en medewerkers. Ook vinden we het steeds normaler dat leerlingen en medewerkers van buitenaf op het netwerk inloggen.

Door al deze (verschillende) apparaten en diverse groepen gebruikers wordt je ICT-omgeving steeds complexer. Tegelijkertijd nemen hackers scholen steeds vaker op de korrel met hacks, DDoS aanvallen, phishing en ransomware.

Goede beveiliging is onmisbaar

Goede beveiliging van je netwerk is onmisbaar om te zorgen dat gebruikers ongestoord kunnen werken én om de veiligheid van gegevens te garanderen.

Bij beveiliging denk je misschien meteen aan de virusscanner en viruswall op je laptop of desktop. Dit soort toepassingen, die één apparaat beschermen, worden ook wel endpoint-beveiligingen genoemd. Omdat elk endpoint (apparaat) een mogelijke ingang tot je netwerk vormt is het belangrijk dat deze goed beschermd zijn.

Je ICT-infrastructuur bestaat echter niet alleen uit endpoints. Je hebt ook een aantal servers. Deze vormen de ruggengraat van je netwerk en bevatten een schat aan privé gegevens. Met speciale beveiligingsproducten is het mogelijk ook je servers te beschermen.

Beveiliging: lokaal of in de cloud?

In het verleden was beveiliging altijd lokaal (on premise). Logisch, want als de software op het apparaat is geïnstalleerd kan het niet anders. Als de software geüpdatet moest worden moest de gebruiker het apparaat vaak afgeven, of de ICT’er moest bij de gebruikers langs. Tijdens de update kon niet worden verder gewerkt.

Inmiddels zijn er ook voor beveiliging verschillende cloudoplossingen. Wanneer je een cloudoplossing gebruikt, wordt het apparaat gekoppeld aan een beveiligingsproduct dat vanuit de cloud wordt beheerd. Groot voordeel hiervan is dat updates uitgevoerd worden zonder dat iemand er iets van hoeft te merken. Alle apparaten zijn zo optimaal beveiligd.

Bescherm de cloud

Niet alleen beveiligingsproducten zitten in de cloud. Ook ons werk en data worden in de cloud opgeslagen. Microsoft 365 en Google Workspace zijn voorbeelden van cloudtoepassingen die altijd en overal toegankelijk zijn. Vaak worden deze verbonden met andere netwerken, die niet altijd even veilig zijn. Cloudtoepassingen vormen daarom een extra beveiligingsuitdaging.

Beveiligingsmogelijkheden via APS IT-diensten

Er zijn verschillende mogelijkheden die je helpen je netwerk veilig te houden. Hier adviseren we je graag over. In onze webwinkel vind je oplossingen van leveranciers als Avast, ESET, F-Secure, G-Data, en Microsoft. Elk van deze leveranciers ondersteunt de belangrijkste besturingssystemen (Windows, iOS, Android, Chrome OS en houdt ook je Microsoft en Google omgeving veilig.

Beveiligingsproducten in de cloud en lokaal

Beveiliging van

Leverancier

On-premise

Cloud

Endpoints

Avast

Avast Business Antivirus Endpoint Protection

Avast Business Antivirus Endpoint Protection (via Cloudflare)


ESET

ESET Protect Entry (1 jaar)
ESET Protect Entry (3 jaar)



F-Secure

F-Secure Mail Security

F-Secure Client Security




F-Secure Client Security



G-Data

Endpoint Protection Business (per school)
Endpoint Protection Business + Mail Security + Backup



McAfee




Microsoft


Microsoft 365 A3 (Enterprise Mobility and Security
Microsoft 365 A5 (Security)

Server

ESET

ESET Security voor Microsoft SharePoint Server (1 of 3 jaar)
ESET Mail Security voor Microsoft Exchange Server (1 of 3 jaar)



F-Secure

F-Secure Server Security



Microsoft


Microsoft 365 A3 (Enterprise Mobility and Security
Microsoft 365 A5 (Security)

Combinatie

F- Secure

F-Secure Business Suite (Client, Mail, Server)


Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl